Agrarisch nieuwsEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Trekkertrek belooft weer een grandioze happening te worden

WIERINGERMEER – “Eindelijk, we mogen weer! Na een jaar waarin de Trekkertrek door coronamaatregelen geen doorgang kon vinden, zijn we heel blij om te melden dat we dit jaar weer los mogen”, aldus Bart Hotting, voorzitter van de Agrarische Jongeren Wieringermeer (A.J.W.). “Op Tweede Pinksterdag zal de rust in de Wieringermeer ver te zoeken zijn en is er voor jong en oud genoeg te beleven”.

Bart vervolgt: “De Trekkertrek in Wieringerwerf is een evenement dat om het jaar plaatsvindt, en georganiseerd wordt door de Agrarische Jongeren Wieringermeer (AJW). We zijn blij dat het bestuur speciaal voor de Trekkertrek wordt versterkt door de trekkertrekcommissie. Hierin zitten een paar leden en oud-bestuursleden waarvan we de kennis en kunde goed kunnen gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Ook zijn we onze hoofdsponsor Kraakman, andere sponsoren en vrijwilligers ontzettend dankbaar, omdat dit evenement zonder hun bijdrage geen schijn van kans maakt.

Tijdens de Trekkertrek gaan boeren en iedereen die van trekkers houdt de titanenstrijd aan. In verschillende gewichtsklassen wordt erom gestreden de sleepwagen zover mogelijk mee te trekken. Het liefst tot de finishvlag om een full-pull te behalen. Tijdens het evenement zijn er verschillende klassen, waardoor er steeds vergelijkbare trekkers qua gewicht en Pk’s tegen elkaar strijden. Daarnaast is er nog een speciale dames-, en een pick-up klasse. Dit alles wordt afgewisseld met de PolderPower klasse waarbij opgevoerde trekkers tot zeven ton gewicht hun Pk’s mogen showen. Daarnaast zullen er door de dag heen demo’s gereden worden van verschillende tractorpulling trekkers en enkele vrachtwagens.

Op de mechanisatieshow hebben onze sponsoren de mogelijkheid om machines en producten te laten zien aan alle bezoekers. Café Bij de Buren, X1 Brood en B.G.K. Snacks staan op het terrein om iedereen te voorzien van hapjes en drankjes. Daarnaast is er genoeg vermaak voor de jeugd, voor de kinderen zullen er springkussens en een stormbaan aanwezig zijn.

We kregen dit jaar te maken met een behoorlijke uitdaging, namelijk het vinden van een geschikte locatie. Doordat Robbenplaat langzaamaan verkocht en volgebouwd wordt, moesten we op zoek naar een plek die aan de eisen voldoet. Dat is gelukt! De nieuwe locatie is het perceel van Peter de Jonge aan de Hoornseweg 14 te Middenmeer en het terrein van de Wieringermeerruiters. We zijn ontzettend blij en dankbaar voor hun welwillendheid, het meedenken en het vertrouwen. Vanwege de verwachte drukte is de Hoornseweg op deze dag éénrichtingsverkeer. Aanrijden kan vanuit Middenmeer en we bevelen bezoekers uit de buurt dan ook van harte aan om met de fiets te komen.

De entree van het evenement is vrij en het publiek is vanaf 09:00 uur welkom. Houd de facebookpagina en website in de gaten voor updates, ook wat betreft inschrijven voor de Trekkertrek. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zoals altijd opent de inschrijving eerst voor leden, donateurs en sponsors”.

“Al met al belooft het weer een schitterende dag te worden vol vermaak voor iedereen die ook maar een klein beetje een ‘petrolhead’ of trekker liefhebber is”, meldt de trotse voorzitter tot besluit!

Laat meer zien
Back to top button