Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Ton Korevaar Kuubs Kisten Cup

WIERINGERWERF – Na een aantal jaar van afwezigheid organiseert v.v. DWOW in de herfstvakantie weer de geliefde Kuubs Kisten Cup. Zet alvast zaterdag 21 oktober in je agenda!


Ton Korevaar

Vanaf dit jaar wordt het toernooi vernoemd naar vorig jaar overleden erelid Ton Korevaar. Ton heeft decennia lang veel betekend voor de voetballende jeugd in de omgeving van Wieringermeer en is daarnaast medeorganisator geweest van dit fantastische voetbalevenement!

DWOW kan dan ook geen passendere manier vinden om hem te eren door een groot jeugdvoetbaltoernooi naar hem te vernoemen. Dat wat hij het liefst zag, voetballende jeugd. Ook zijn vrouw Gerda was enorm verrast toen de vereniging vroeg of zij een voetbaltoernooi mochten vernoemen naar haar man, “Ton zou trots zijn geweest!” was haar reactie.

Appel valt niet ver van de boom!
Dat Ton Korevaar een enorme positieve invloed heeft gehad op de voetballende jeugd in de Wieringermeer en daarbuiten is bekend. Maar ook binnen de familie zijn veel (klein)kinderen verbonden en actief vrijwilliger bij DWOW.

Niemand minder dan kleindochter Muriël Leijnse treedt in de voetsporen van haar opa en organiseert mede dit toernooi. “Dat ik het toernooi, dat vernoemd is naar mijn opa nu mede mag organiseren, geeft een enorm trots gevoel!”

Wat is de Ton Korevaar Kuubs Kisten Cup?
Ton Korevaar Kuubs Kisten Cup is een voetbaltoernooi met een twist! Er wordt op een kwart veld 4×4 gespeeld met de befaamde Kuubskist als doel. Elk team speelt in een poule en uit elke poule wordt een ‘kampioen’ gekroond.

Eerdere edities deden er ruim 150 teams mee, dit zijn dus ongeveer 600 spelertjes! Uitgenodigd zijn alle jeugdteams van DWOW, Flevo, Kreileroord, Wiron, Succes & Kleine Sluis. Bij die laatste vereniging (toen nog door het leven als B.K.C.) heeft Ton Korevaar ook jarenlang het jeugdbeleid gevoerd.

Meer informatie?
Wil je meer weten over het Ton Korevaar Kuubs Kisten Cup? Dan kun je jouw vraag mailen naar kuubskistencup@dwow.nl

Laat meer zien
Back to top button