Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Titels BDU overgenomen door Rodi

REGIO – Afgelopen maandag kwam het bericht naar buiten dat voor de BV Noord-Holland van uitgever BDUmedia faillissement was aangevraagd. Onder de 15 titels die onder het faillissement vallen is ook de Wieringer Courant. De afgelopen dagen zijn er een aantal ontwikkelingen geweest.

Op dinsdag heeft de rechter het faillissement uitgesproken en een curator aangesteld om alles in goede banen te leiden. Buiten de curator om heeft Rodi Media de 15 titels overgenomen van BDUmedia. Waarmee de curator op dat punt voor een verrassing is komen te staan en het onderzoek naar de doorstart van de titels abrupt is beëindigd.

Met het verkopen van de titels aan Rodi Media is, voor zover nu bekend, geen overname van het personeel bedongen. Hetgeen betekend dat de medewerkers van BDU zonder sociaal plan op straat komen te staan. De medewerkers moesten uit de sociale media vernemen dat de titels waar ze met hart en ziel voor hebben gewerkt naar de concurrent zijn gegaan. Daarbij is het niet ondenkbaar dat Rodi Media de titels heeft aangekocht om ze vervolgens te laten verdwijnen, om zo hun eigen positie op de markt te versterken.

Laat meer zien
Back to top button