Lokaal nieuwsNieuws

The Carbage Run: De finish op dag 1 is bereikt

SLOOTDORP – Vol goede moed vertrokken Dennis en Michel gistermiddag uit de polder om nieuwe herinneringen te maken bij hun tweede deelname aan wintereditie The Carbage run. De rit verliep goed en het inschepen in Travemunde ging soepel. “We hebben een heerlijke bootreis gehad. We hadden dezelfde boot genomen als een paar Carbage runners die we de vorige editie ontmoet hebben. Samen met hen waren we de enige runners aan boord richting Malmö.” schrijft Dennis.


Vanaf de boot moesten de mannen naar de start voor de keuring van de auto. Zoals verwacht kwam die zonder problemen door de technische keuring. Maar het blijft toch altijd even een spannend moment.


De eerste dag was er meteen één met de nodige uitdagingen. “De dag begon mistig en toen we een uur onderweg waren werden we verrast met sneeuw. Volop sneeuw kunnen we wel stellen. Maar daarvoor doe je mee aan de wintereditie. Uiteindelijk kwam de zon erbij en het was gewoon puur genieten!”

De finish is vandaag in het Zweedse Karlstad voor het ijshockey stadion de Löfbergs Arena. Rond 17.00 uur hebben de mannen nog 200 kilometer voor de boeg. Inmiddels hebben Dennis en Michel al het nodige zitvlees gekweekt met de 400 kilometers die al zijn afgelegd. Rond half acht ontving de redactie het bericht met bijbehorende foto dat de finish is behaald. Op naar dag 2!

Laat meer zien
Back to top button