Lokaal nieuwsNieuws

The Carbage Run Dag 4: ‘Met een omweg naar Hamar en onderweg als sleepdienst actief’

NOORWEGEN – Gisteren finishten Dennis en Michel in het kustplaats Kristiansund vlak bij het plaatselijke voetbalstadion. En ze hoopten het Noorderlicht te mogen aanschouwen. “Geen Noorderlicht gezien helaas. De kans was ook redelijk klein, ongeveer 30%.  Het bleef bewolkt daardoor hebben we helaas dit mooie natuurverschijnsel niet kunnen zien. Maar vol goede moed zijn we vanmorgen weer van start gegaan”, schrijft Dennis halverwege de middag aan de redactie.


Vandaag weer hebben Dennis en Michel een route van 543 kilometer voor de boeg. De rit gaat van Kristiansund naar Hamar. De route zou lopen via de Atlantic Road. Maar helaas liep dat anders omdat één van de deelnemers stil kwam te staan in één van de tunnels. Daardoor werden vele andere deelnemers gedwongen om een andere route te rijden. Een kleine pleister op de wond was dat ze van de andere deelnemers, die voor de stilstaande auto reden, een aantal foto’s toegestuurd kregen.

Ondanks de andere route genieten Dennis en Michel met volle teugen. “We hebben evengoed een mooie dag door de bergen. We moesten vandaag door kleine berg paadjes manoeuvreren met hellingen van 12%. Dit zorgde voor veel problemen voor de door twee wielen aangedreven auto’s. Wij hadden op een gegeven moment een Saab aan de trekhaak hangen toen we berg op gingen. De angst was zichtbaar bij de mannen om met hun auto om hoog te gaan. Ze waren dan ook heel blij met onze sleepdienst. Het was zelfs zo glad dat je niet naast de auto kon staan. Andere rijders hadden niet helemaal in de gaten dat we aan het slepen waren. We kregen nog wat boze gezichten want wij gingen links erlangs reden om de gang er een beetje in te kunnen houden om samen met de Saab de top te kunnen halen.”

Rond 15.00 uur moesten Dennis en Michel nog de helft van de afstand afleggen. Nog 270 kilometer tot de finish in Hamar. Maar het worden wel 270 kilometers met een glimlach op het gezicht. Want het is puur genieten om door dit landschap te rijden hierdoor te rijden, laat Dennis ons weten.

Even voor 19.00 uur kwamen de foto’s binnen die lieten zien dat Dennis en Michel inmiddels Hamar veilig hadden bereikt. De laatste 270 kilometer werden in ongeveer 4 uur afgelegd. Nadat de auto was geparkeerd werd er nog even een kijkje genomen bij de Vikingskipet, wereldberoemde ijsbaan van Hamar, waar Thomas Krol (1000 meter) en Sven Kramer (5000 meter) klinkende baanrecords hebben gereden. Die overigens nog steeds staan. En als je dan toch in de buurt bent, moet je daar natuurlijk even een kijkje nemen.

Laat meer zien
Back to top button