Lokaal nieuwsNieuws

The Carbage Run dag 3: ‘Op weg naar Kristiansund en hopelijk het Noorderlicht’

NOORWEGEN – Dennis Hooijer en Michel van der Blonk uit Slootdorp zijn onderweg in The Carbage run in Noorwegen. Gister werd er na ruim 540 kilometer in de Subaru aan de innerlijke mens gedacht. Een goede maaltijd en een lekker biertje werden genuttigd. Dennis meldde dat het wel zijn duurste biertje ooit was. Zoals bekend is alcohol in Noorwegen duur, het pilsje kostte € 10,00, maar smaakte er niet minder om.

Vandaag stond er een route van Lillehammer naar Kristiansund  op het programma. “Vanochtend rond 7.00 uur heerlijk wakker geworden in het Scandic Lillehammer Hotel. We hadden nog nooit zo’n groot hotel gezien met alles er op en aan. Pure verwennerij”, schreef Dennis aan de redactie.

De mannen liepen vanmorgen al snel in de ‘fuik’. De politie hield een alcoholcontrole. Maar met de eerder genoemde prijzen voor een biertje is de kans zeer klein dat je dronken wordt. Dus dat was geen probleem. Ook is de politie scherp bij de controle op de lampen op de auto’s. De meeste auto’s zijn ruim voorzien van verlichting en die mag niet overal aangezet worden.


De rit naar Kristiansund bleek  een uitdagende te zijn. “Vandaag hebben we al veel mensen geholpen die van de weg waren geraakt. En daardoor hebben we ook veel files gehad. Maar gelukkig konden we na het oponthoud de weg richting Kristiansund weer vervolgen. Dit met een heerlijke rit door het prachtige Noorse berglandschap. We hopen vanavond het Noorderlicht te kunnen zien. Kristiansund is namelijk het hoogste puntje waar we in Noorwegen komen.”

Over de laatste 150 kilometer hebben de mannen bijna 3,5 uur gedaan. Maar als voorgaande dagen verliep de etappe voor het duo uit Slootdorp zonder problemen. Een mooie dag met prachtige natuur werd afgesloten bij de finish die lag bij het voetbalstadion van Kristiansund.

Laat meer zien
Back to top button