Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Terugblik voetbalseizoen FLEVO, DWOW en CVW

MIDDENMEER – Flevo heeft vriend en vijand verrast door zich zonder al te veel moeite te handhaven in hun eerste jaar in de tweede klasse. Volgend seizoen dus weer fraaie affiches aan de Industrieweg. Waar gerenommeerde clubs uit de regio als Schagen United, FC Medemblik en ZAP zich niet op dit niveau konden handhaven lukte dat de Middenmeerders wel. Volgend jaar met een nieuwe trainer, de volendammer Edwin Keizer, zal het doel zijn een stabiele tweedeklasser te worden. Het team kent wel wat wijzigingen. Zo zal dragende kracht Freek Vrenegoor komend seizoen zijn kunsten vertonen bij 4e divisieclub Hollandia uit Hoorn. Hier tegenover staat dat doelpuntenmachine Mike Zomerdijk na één jaar weer terugkeert naar de club waar hij twee keer een groot aandeel had in de behaalde promoties. Ook zal de door diverse clubs begeerde keeper Mike Harms in ieder geval nog één seizoen bij Flevo te bewonderen zijn.

WIERINGERWERF – DWOW winnaar nacompetitie na drie winstpartijen tegen resp. Hollandia T. Victoria O en Spirit ’30 (DWOW doet het blijkbaar goed tegen clubs met een korte extensie). Lijfsbehoud in de derde klasse werd hiermee gerealiseerd. Ook in Wieringerwerf verwelkomen ze een nieuwe trainer. Nadat Edwin Wittink (met de winterstop) en Gregory van Sauers (interim tot einde dit seizoen) zijn vertrokken komt de ervaren trainer Martin Glim uit Medemblik voor de groep staan.

SLOOTDORP –  Bij CVW was er nooit sprake van “a dull moment” dit seizoen. Onnodige zeperds werden afgewisseld met knappe winstpartijen. Zo wisten de Slootdorpers 6 punten afhandig te maken van de onbetwiste kampioen Westzaan, de enige verliespartijen die het leed deze competitie. Ook op trainersgebied was het roerig. Zo werd trainer Patrick van Bunderen in maart de wacht aangezegd, terwijl slechts een paar weken ervoor nog contractverlenging was overeengekomen. Zijn opvolgers, Eric de Gier en Ko Kempeneers, kregen het met horten en stoten voor elkaar dat CVW miraculeus de nacompetitie inrolde om wellicht nog promotie te bewerkstelligen. De eerste wedstrijd, tegen Germaan/ De Eland in Amsterdam werd direct verloren, met 4-0. Daarmee was het einde oefening en moeten de Slootdorpers zich neerleggen bij nog een jaar 5e klasse. De trainer voor volgend jaar is al bekend. Mario van der Hert uit Den Helder. Van der Hert was trainer bij o.a. HCSC en in bij Flevo in het kampioensjaar 2021/2022.

Laat meer zien
Back to top button