KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Teams Vido komen net tekort

WIERINGERWERF – Zaterdag 14 januari speelden beide teams van Vido thuis. De D1 tegen Sporting Andijk D1 en de C1 tegen Roda C1. Om 9.30 uur startte de D1. De eerste helft stond in teken van vele kansen en afwisselend spel. Beide teams werkten hard en konden met regelmaat kansen creëren. De bal was echter niet heel gewillig om door het mandje te gaan en scores bleven dan ook uit. Voor rust wist Sporting Andijk alleen te scoren en met een 1-0 achterstand ging Vido de rust in. De tweede helft startte Vido scherp en fel en kwam door Daniël Keekstra weer gelijk. De wedstrijd werd sneller en erg leuk om te zien voor het publiek. Snel na de 1-1 werd het toch weer 2-1 voor Sporting Andijk, maar wederom Daniël bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Beide teams hadden kansen; al had Sporting Andijk er meer dan Vido. Mede door het snelle overgooien van de Andijkers werden de kansen gecreëerd en werd het uiteindelijk 5-2 voor de Andijkers. Een leuke wedstrijd waarin Vido net aan het kortste eindje trok.

De tweede wedstrijd was voor de C. Vorige week helaas verloren en deze week benadrukt fel en gretig te starten. Zo startte Vido ook en binnen een mum van tijd scoorde Joost Gouwenberg de 1-0 door middel van een mooi afstandsschot. Niet lang daarna kreeg Vido een vrije bal en ook deze werd benut door Joost Gouwenberg. Een betere start kon Vido zich niet wensen. Het tweede aanvalsvak was meer zoekend naar kansen. Vido hield de verdediging goed dicht en het stond dan ook lang 2-0. Voor rust wist Roda toch nog gelijk te komen en met 2-2 werd de rust ingegaan. Na rust zorgde Roda door het extreme voorverdedigen ervoor dat Vido moeite had in het samenspel. Vido werd te afwachtend waardoor het spel te statisch werd. Roda bleef fel en kon uiteindelijk uitlopen naar een 5-2. Vido speelde zeker niet slecht, maar door het goede verdedigende werk van Roda kon Vido niet echt in haar spel komen. Volgende week uit naar Groen Geel voor de C1 en DTS voor de D1.