Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Teams gezocht voor NK Stroladen

Foto: NK Stroladen

WIERINGERMEER – De Oosterterpweg in Wieringerwerf is dit jaar voor de 6e keer het toneel voor het grootste strolaadfeest van Nederland. Op zondag 1 september wordt daar weer het Nationaal Kampioenschap Stroladen georganiseerd.

Het principe is heel eenvoudig. 120 kleine pakjes stro liggen op een rij, een team van 7 personen waarvan 1 de trekker bestuurt probeert deze pakjes zo snel mogelijk op een (iets te) krappe wagen te laden. Het team dat dat het snelste doet, en er bovendien in slaagt geen balen te verliezen van de volgeladen kar, wint. De hoofdprijs is de prestigieuze Gouden Hooivork, voor het tweede en het derde team is er een zilveren en
een bronzen vork te verkrijgen. Ook is er een speciale roze vork voor het winnende vrouwenteam.

Het NK in Wieringerwerf is zo inspirerend gebleken, dat er in de afgelopen jaren door het hele land heen voorrondes zijn georganiseerd. Zo zijn er in Purmerend, Limburg en Brabant dit jaar ook kampioenschappen georganiseerd waarvan de prijswinnaars uitgedaagd worden zich ook te bewijzen op het Nationaal Kampioenschap. Andere jaren waren er ook al teams uit Flevoland, Friesland en zelfs Zeeland die meededen aan deze mooie strijd. Het grootste gedeelte teams komt echter gewoon uit de buurt.

Het NK staat echt bekend om zijn vrienden- en bedrijventeams, waarvan ook een groot gedeelte helemaal niet agrarisch gerelateerd zijn. Een betere teambuilding dan een stevig potje stroladen bestaat er natuurlijk niet! Deelname voor de teams is gratis, voor ieder team ligt er zelfs een zakje consumptiemuntjes klaar. Teams die mee willen doen aan dit kampioenschap kunnen zich opgeven via www.nkstroladen.nl.

Foto: NK Stroladen

Wat het NK stroladen zo speciaal maakt, is dat het heel beeldend is. Terwijl twee teams tegelijk aan het strijden zijn, kunnen de toeschouwers heel goed zien wat er goed gaat en dus ook overduidelijk niet. Waar teams vaak te snel van start gaan en het bouwwerk wankelend de meters aflegt, zie je ook teams waar de balen direct al strategisch
neergelegd worden en stabiel en zeker de hoogte in gaan. Het zijn daarmee zeker niet perse de jonge enthousiaste jongens die winnen, de ervaring van wat oudere deelnemers heeft menigeen naar de overwinning geholpen! De aanmoedigingen vanuit het publiek, het gejuich of de langgerekte oo’s als het misgaat zijn niet van de lucht. Een fantastisch evenement voor deelnemers én toeschouwers, jong én oud!

Laat meer zien
Back to top button