Lokaal nieuwsNieuws

Team Homies 4 life heeft de Alpe d’HuZes 13 keer beklommen!

FRANKRIJK – Donderdagochtend om 3.00 uur startten Nico Bruin, Sebastiaan Komen en Sjors Boutkan aan hun uitdaging. Op 1 dag zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen voor het goede doel. Teamgenoot Daan Vijselaar was de vaste supporter die langs de zijlijn het team aanspoorde in hun motivatie. Daan raakte één week voor vertrek naar Frankrijk geblesseerd aan zijn achillespees, waardoor hij met een gipsen been, gebonden aan een rolstoel, moest toekijken hoe zijn team genoten de klus gingen klaren.

‘Sponsordeken: meer dan 150 lapjes a minimaal €5 gesponsord. Deken hing in bocht negen langs de route’

De wisselende weersomstandigheden waren tot op het laatste moment onzeker, maar met koele temperaturen, volop zon en weinig wind was het een top dag voor deze sportieve prestaties. Gewapend met dit mooi weer, trouwe supporters en een prachtig opgezet evenement door de organisatie, hebben Nico en Sebastiaan 4 keer de berg beklommen en lukte het Sjors om 5 keer op en neer te gaan.

Op de berg hing een geweldige gemoedelijke sfeer. 5000 mensen die met al hun aanhang die de berg omtoverden tot een ‘Nederlandse’ feestelijke berg. In elke bocht supporters die de deelnemers naar boven schreeuwden of een duwtje gaven. De totale opbrengst van de het evenement werd rond 20.00 uur bekend gemaakt : € 17.022.783 aan sponsorgeld voor het goede doel!!

Team Homies 4 Life heeft een geweldige week aan voorbereiding gehad in Alpe d Huez. Enorm blij zijn zij met alle donaties die door vele vrienden, familie, collega’s en bekenden zijn gedaan. In totaal is er € 13.000 door het team opgehaald, wat ten goede komt om te zorgen dat kanker een ziekte zal worden waar niemand meer aan dood hoeft te gaan.

Laat meer zien
Back to top button