Er op uitLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuwsTheaterVerenigingsnieuws

Talent Academy komt met indrukwekkende en grootse musical!

WIERINGERWERF – De Talent Academy zet zich in om getalenteerde jongeren te ondersteunen in hun passie om te zingen en te acteren. Eerder zette de showgroep Musical Talent al ‘Anastasia’ en ‘The Lion, The Witch and The Wardrobe’ op de planken van Theater het Vikingschip in Den Oever. Voor dit seizoen staat er een hele nieuwe uitdaging te wachten, namelijk de musical ‘Pay it Forward’ van FanWork Musicals.

Met deze musicalproductie pakt de Talent Academy uit. Pay it Forward is gebaseerd op het gelijknamige boek en de verfilming daarvan. Wanneer een docent maatschappijleer een brugklas de opdracht geeft om een idee te verzinnen waarmee ze de wereld kunnen verbeteren, bedenkt de 13-jarige Trevor een project waarbij hij iets goeds doet voor 3 verschillende mensen. In plaats van hen daarvoor te laten betalen (Pay it back), vraag hij ze om het door te geven (Pay it Forward) en ook weer iets goeds te doen voor 3 mensen. Als alles volgens plan loopt, zou dit wel eens de start kunnen betekenen van een lange keten van menselijke goedheid. Dit verhaal verdient het om gehoord en gezien te worden. De musical ‘Pay it Forward’ inspireert hoe we allemaal een steentje bij kunnen dragen. Daarnaast kenmerkt het verhaal zich door vele maatschappelijke zaken die oproepen tot discussie of in ieder geval gesprek. Dit alles omlijst met prachtige meerstemmige samenzang en indrukwekkende solo’s waarmee de talenten optimaal hun kwaliteiten kunnen laten horen. Met al deze ingrediënten in één musical verkent de Talent Academy de mogelijkheden om deze voorstelling voor een breed publiek te gaan spelen en daarnaast om aan deze musical ook een maatschappelijk project te koppelen. Hiervoor worden momenteel gespreken gevoerd met diverse partijen, waaronder de gemeente Hollands Kroon en andere instanties, om dit werkelijkheid te laten worden en daarvoor ondersteuning te bieden.

De voorstelling ‘Pay it Forward’ gaat volgend jaar juli op de planken en daarvoor kan auditie gedaan worden. “Op zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 start het project met een aftrap- en auditiedag in Theater Het Vikingschip in Den Oever. Tijdens deze dag worden het verhaal en de plannen voor ‘Pay it Forward’ uitgebreid besproken, worden er meerstemmige zangstukken, spelscenes en choreografie uit de productie aangeleerd en worden deze workshops meteen als auditie gebruikt. Ook is het mogelijk om op andere momenten te auditeren. In tegenstelling tot eerdere musicals zullen er deze keer niet alleen audities zijn voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Dus heb jij een voorliefde voor musical? Wil je je grenzen te verleggen? Ben jij bereidt om hard te werken in een gezellige groep? En tot slot wil jij samen met de Talent Academy dit prachtige verhaal vertellen? Meld je dan aan voor de audities via de website: www.talentacademynederland.nl/auditie” vertelt Michelle de Jong.

Laat meer zien
Back to top button