KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Succesvolle instuif bij Vido

Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Afgelopen woensdag was de instuif van korfbalvereniging Vido in de sporthal de Zuiderzeehal. Ter voorbereiding aan deze instuif hadden bijna alle klassen van de basisscholen in Wieringerwerf een of twee gymlessen besteed aan korfballen. Deze lessen werden door Vido en door Korfbalkids verzorgd. 

Woensdag 13 november was tijdens de training de instuif. In totaal waren er met de eigen leden ongeveer 30 kinderen op de training; een prachtig mooie opkomst. Net zoals op de training werd de groep nu ook in drie groepen verdeeld; de kangoeroe’s, de F-pupillen en de E-pupillen. Het begin en het einde van de training was een spelactiviteit waarbij de gehele groep aan mee deed. Tijdens de training leerden de kangoeroe’s (de allerkleinste) op een spelende manier mikken, scoren, met een bal omgaan en samenspelen. Bij de E’tjes en de F’jes lag de nadruk meer op het doelpunten maken op de korf, het samenspel en natuurlijk het wedstrijdje spelen. 

Voordat de kinderen naar huis gingen kregen zij een waardebon mee om gratis een maand mee te mogen trainen en een mooie korfbalkleurplaat. Wij hopen natuurlijk dat er van deze waardebon gebruik gemaakt gaat worden en dat wij weer veel kinderen terugzien op de eerstkomende training. De eerstvolgende training is op woensdagmiddag van 15.30-16.30 uur ook weer in de sporthal de Zuiderzeehal. Meer informatie kan ingewonnen worden bij Marian Gouwenberg 0227-600936.

Foto: Marian Gouwenberg
Foto: Marian Gouwenberg

 

 

Laat meer zien
Back to top button