KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Succesvol Schoolkorfbaltoernooi bij Vido

WIERINGERWERF – Op woensdag 24 januari werd er een Schoolkorfbaltoernooi bij korfbalvereniging Vido georganiseerd. In het verleden werd dit toernooi meerdere malen gehouden, maar sinds vele jaren stond dit evenement weer op de kalender. De laatste jaren werden de scholen in de Wieringermeer een of meerdere keren bezocht door een korfballer tijdens de gymles om zo de beginselen van het korfballen te leren. Dit jaar besteden de sportleerkrachten zelf aandacht aan het korfbal tijdens de gymles en dat was goed te zien tijdens het toernooi.

Zes teams hadden zich ingeschreven en streden in 1 poule om de winst. De teams moesten dus allemaal een keer tegen elkaar spelen in een wedstrijd van 10 minuten. Er waren spannende en minder spannende wedstrijden bij, maar elke wedstrijd werd er hard gestreden.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren stonden Don Bosco 1, De Peppel 1 en de Triangel samen bovenaan met 7 punten. Strafworpenseries moesten er aan te pas komen om een winnaar te bepalen. In de eerste ronde bleven alle drie de teams op een gelijk aantal punten, waarna nog een serie volgde. Gespannen koppies en vele toejuichingen zorgden er uiteindelijk voor dat de Triangel met de eerste prijs ervan door ging. Een mooi toernooi waarbij korfbal weer onder de aandacht is gebracht in onze gemeente!

Wanneer er interesse is om een keer te komen korfballen dan is er voor de basisschooljeugd van groep 4 t/m 8 training op de woensdagmiddag van 15.30 -16.30 uur in de Zuiderzeehal. Ook al is er niet meegedaan met het Schoolkorfbaltoernooi zijn kinderen van harte welkom. Voor kinderen uit groep 1 t/m 3 organiseert Vido maandelijks een instuif op de woensdagmiddag van 15.30-16.15 uur.

Laat meer zien
Back to top button