Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar

HOLLANDS KROON – Vanaf 2 september kunt u weer gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Na een tijdelijke stop is de subsidie weer beschikbaar gesteld. Dankzij de regeling kunt u een subsidie krijgen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. In totaal is er 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Per woning wordt een bedrag van maximaal €10.000,00 uitgekeerd.

Particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten er minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. Daarnaast is er ook een subsidie voor het inwinnen van advies. Wie zijn hele woning of gebouw voorziet van een energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd komen in aanmerking en de subsidie loopt tot en met 31 december 2020.

Naast het isoleren van de schil van de woning (dak, vloer, gevel etc.) kunt u de subsidie ook aanvragen voor bijvoorbeeld HR++ glas, isolerende deuren en kozijnen of een slimme thermostaat. Voor alle maatregelen en voorwaarden kunt u kijken op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als u voldoet aan alle voorwaarden, dan kunt u op die website ook de subsidie aanvragen met uw DigiD, E-herkenning (voor bedrijven) of RVO-account.

Laat meer zien
Back to top button