HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Strijdbare dames bij DWOW handbal

WIERINGERWERF – De E1 dames mochten het zondag opnemen tegen Vido E1. Een eerste jaars E team maar wel met een paar heren die heel snel waren. Bij de start van de wedstrijd werd er flink gevlamd door de dames en hadden ze al gauw een voorsprong van 4-0. Daarna zette Vido een tandje bij en werd het de dames wat moeilijker gemaakt. Uiteindelijk wel een mooie overwinning van 14-10.
Hierna was het de beurt aan de DC1 tegen Kleine Sluis DC1. Dit was een pittige pot voor onze dames. Een zeer fysiek verdedigende tegenstander die het ons echt pijnlijk lastig maakte. Toch gaven we zelf iets te veel ruimte weg en waren we zeker eerste helft wat slordig. Een 7-9 ruststand en een 16-19 eindstand. Toch goed gestreden en zeker de laatste 10 minuten goed teruggevochten.
De DB1 trad aan tegen Vido DB1. Deze tegenstander was erg venijnig. Waar DWOW goed begon, kreeg Vido het voor elkaar om de meiden mentaal uit de tent te lokken, dit maakte de wedstrijd niet leuker helaas. Toch strijdbaar gebleven , maar helaas een 7-14 verlies.
Dinsdagavond hadden de DC1 nog wen inhaalwedstrijd tegen Con Zelo DC1. Dit was een veel vriendelijkere wedstrijd als de zondag. Een sportieve pot, maar de dames uit Waarland waren net wen maatje te klein. DWOW DC1 stond verdedigend ook beter en maakt aanvallen mooie acties en heerlijke goals. 3-11 ruststand en een terechte 5-20 eindstand. Wederom een pluim voor de dames, vooral voor de uitstekende keeper Fien.