Lokaal nieuwsNieuws

Stichting Aangepaste Sportbeoefening start vanaf september weer op!

WIERINGERWERF – Na anderhalf jaar start de Stichting Aangepaste Sportbeoefening (S.A.S.) vanaf zaterdag 4 september weer met zwemmen in extra verwarmd water in zwembad De Terp in Wieringerwerf. Deze zwemactiviteit is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen met een beperking en/of aandoening. Dit kan variëren van rugklachten tot ernstige aandoeningen, die leiden tot een handicap. De deelnemers kunnen op eigen gelegenheid zwemmen, deelnemen aan groepsoefeningen of individueel oefenen onder begeleiding. Men hoeft niet te kunnen zwemmen om mee te doen.

Het doel van het zwemmen in extra verwarmd water (30 graden) is vermindering van klachten als pijn en bewegingsbeperkingen en tevens verbeteren van lichaamsfuncties en de algehele conditie. In het zwembad kan gebruik worden gemaakt van een rolstoellift. Er zijn douchestoelen aanwezig, wandbeugels voor in de douche, aangepast zwemmateriaal en een aangepaste kleedruimte.

Elke zaterdagochtend van 8.30 uur tot 9.45 uur wordt er gezwommen in zwembad De Terp aan de Badweg 1 in Wieringerwerf. Om 9.00 uur worden er oefeningen gegeven waar u vrijwillig aan kunt deelnemen. Ook zijn ouders met jonge kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden tot 6 jaar (of waarvan het jongere broertje of zusje jonger is dan 6 jaar) welkom in het peuterbad. De regels van het RIVM worden natuurlijk in acht genomen. Kom dus niet als je de bekende klachten hebt en houdt rekening met elkaar.

Kijk voor meer informatie, kosten, datums op onze website www.saswieringermeer.nl of neem contact op met Ellen Termeer 0227-602242.

Laat meer zien
Back to top button