Lokaal nieuwsNieuws

Steigers opgeknapt en aangelegd in de polder

Foto: De Kop werkt!

WIERINGERMEER – Langs de vaarroute tussen de Stontelersluis en de Haukessluis, over de Den Oeversche Vaart en de Slootvaart, zijn extra steigers gerealiseerd. Drie verouderde steigers bij de Ulkesluis, in het Waardkanaal en in de Pishoek zijn opgeknapt om extra aanmeerplaatsen te realiseren voor de pleziervaart. De steigers langs de Den Oeversche Vaart en de Slootvaart zijn straks ook toegankelijk voor kanovaarders. De steigers maken onderdeel uit van de kunstroute die volgend jaar opengaat. De extra aanmeermogelijkheden komen voort uit De Kop Werkt! vaarroutenetwerk Amstelmeer-IJsselmeer en Knooppunt Kolhorn.

Foto: De Kop werkt!

De nieuwe steigers liggen in het Slootdorperbos en in de Den Oeversche Vaart. Die in de Den Oeversche Vaart liggen naast de bruggen die gaan over de Wierweg, de Schelpenbolweg en de Klieverweg. Ze zijn gemaakt van KPL, een duurzaam product gemaakt van zwart gerecycled kunststof. Deze kunststoffen steiger gaat langer mee dan houten steigers. Ze zijn tien meter lang, dus grotere sloepen kunnen goed aanmeren. De steigers zijn ook iets hoger gemaakt, zodat men gemakkelijker uit de bootjes kunnen stappen. Naast deze nieuwe sloepensteiger komt nog een lager stuk speciaal voor kanoërs.

Opgeknapte steigers
In het Waardkanaal, bij de Ulkesluis en in de Pishoek heeft Hollands Kroon drie steigers overgenomen van het hoogheemraadschap. Ze liggen in de vaarroute Amstelmeer – Kolhorn en zijn opgeknapt met FSC gecertificeerd hardhout. Deze zijn elk 22 meter lang, dus groot genoeg voor ongeveer drie sloepen. Op de steigers in het Waardkanaal en bij de Ulkesluis zijn nog enkele gegalvaniseerde bolders geplaatst. Hier kunnen de bootbezitters de bootjes aan vastmaken.

Foto: De Kop werkt!
Laat meer zien
Back to top button