Lokaal nieuwsNieuws

Steeds meer tuin op De Meertuin

SLOOTDORP – Waar het plein van basisschool De Meertuin in Slootdorp er afgelopen zomer – net na de verhuizing vanaf de Langeweg – nog vrij kaal uit zag, begint er nu steeds meer fleur en kleur rondom de school te verschijnen. Mede dankzij dorpsgenoot Afke Schrale van kwekerij Bloeiers.

Carnavalsvereniging De Meerkoetelaars merkte het nog op hun in Koetelkrant: ‘Na de verhuizing heeft De Meertuin vooral mínder tuin gekregen…’. Dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat de oude school aan de Langeweg een ongekend grote en groene speelplaats had en het gebouw en speelplein aan de Koningin Beatrixlaan gloednieuw zijn.

Kleurrijke bloemenzee
Gelukkig wordt er hard gewerkt om de buitenruimte rondom het nieuwe schoolgebouw wat meer flair te geven. Zo zijn er door de gemeente bomen en struiken geplant, is er door de bso een nieuw klimtoestel geschonken, staat er sinds kort aan de rand bij de voetbalvelden een pannakooi en verrijzen er op het kleuterplein momenteel hekjes gemaakt van houten palen en gevlochten wilgentakken.

Waar de ruimte direct om de school tot voor kort nog een soort grote zandbak leek, is dat nu ook behoorlijk opgeknapt. De strook tegen de muren werd uitgegraven en voorzien van houtsnippers door loonbedrijf Sturm en als kers op de taart kwam vorige week Afke Schrale van kwekerij Bloeiers in Slootdorp op bezoek om samen met juf Ellen, meester Jan Jaap en Dani en Lev uit groep 8 de twee voorste perken te voorzien van een zee aan kleurrijke planten en bloemen. En dat alles gesponsord!

Bloemen en bijtjes
De leerlingen en het team van De Meertuin zijn maar wat blij om iedere dag door zo’n vrolijke plantenpracht verwelkomd te worden. Er is ook al ontdekt dat er een heleboel kleine, interessante beestjes op de bloemen afkomen. En laat groep 4 nu net alles leren over kriebelbeestjes… Als bedankje werd er woensdagmiddag dan ook een lekkere taart met een grote, door alle klassen samen gemaakte slinger afgeleverd bij Bloeiers aan de Wierweg. Met zulke gulle giften wordt het rondom de Meertuin gelukkig snel weer wat meer tuin.

Laat meer zien
Back to top button