Lokaal nieuwsNieuws

Start werkzaamheden voor tijdelijke woningen aan de Hoornseweg

MIDDENMEER – Op donderdag 8 februari zijn de werkzaamheden voor de bouw van tijdelijke woningen aan de Hoornseweg in Middenmeer van start gegaan.

De 48 tijdelijke woningen zijn voor drie groepen mensen. Mensen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne,
statushouders: mensen met een verblijfsvergunning en spoedzoekers. Dat zijn mensen die door omstandigheden snel een woning nodig hebben.

Planning
Aannemer Tuin zal het terrein bouwklaar maken, waarbij hekken en een bouwkeet zullen worden geplaatst. De stroom-en watervoorzieningen en de graafwerkzaamheden voor de fundering zullen klaar zijn in april. Dan worden de kant en klare woningen geplaatst. Na de aanleg van kabels en leidingen wordt het buitenterrein ingericht. De nieuwe bewoners worden naar verwachting in augustus of september verwelkomd.

Vergunning verleend
De vergunning voor de bouw van twee woongebouwen, twee overdekte fietsenstallingen en een berging is op 6 februari afgegeven, waardoor de werkzaamheden direct kunnen starten. Meer over de vergunning is te vinden op www.officielebekendmakingen.nl.

Vragen? Stel ze op locatie
Op dinsdag 27 februari, van 16.00 tot 18.00 uur, staat de Hollands Kroon mobiel op de bouwlocatie. Dan zijn er medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden over de tijdelijke woningen, het terrein en de plannen. Heeft u eerder vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op de pagina Tijdelijke huisvesting. Of stel uw vraag via e-mail, of via telefoonnummer 088 – 321 5000.

Laat meer zien
Back to top button