Lokaal nieuwsNieuws

Standbeeld De Maaier gevangen in het Noorderlicht

WIERINGERWERF – Momenteel staat het beeld van De Maaier in Wieringerwerf wat verlaten op een geïmproviseerde parkeerplaats. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de herstructurering voor de winkels aan de Terpstraat die in volle gang is.

Waar het beeld voorheen verborgen was achter een woud van bomen en groen is er nu alle ruimte om kennis te nemen van dit mooie stukje geschiedenis uit de polder. En dat deed ook Jan Ruers. Jan ging gisteravond op pad om, net als half Nederland, te kijken naar het Noorderlicht. Een prachtig natuurverschijnsel dat een waar kleurenpallet ten toon spreidt aan de hemel.

‘Ik ga hier wel vaker voor op pad en had altijd in gedachten om het standbeeld ook te fotograferen met Noorderlicht op de achtergrond. Nu was het moment daar, het was redelijk helder en de kracht van de zonnestorm voldoende om dit goed op de foto vast te leggen. Dus bij deze het resultaat van afgelopen nacht’ schrijft Jan aan de redactie. Het resultaat mag er zijn, een prachtige foto van De Maaier in het Noorderlicht. Jan bedankt voor het toesturen!

‘De Maaier in het Noorderlicht’ Foto: Jan Ruers
Laat meer zien
Back to top button