Lokaal nieuwsNieuws

SSWW optimistisch over de toekomst

WIERINGERWERF – Sinds 1 januari 2020 is het beheer van het zwembad De Terp overgegaan in andere handen. De Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) is vanaf dit jaar de eigenaar van het zwembad. En dat moet gevierd worden was de gedachte. Op zaterdag 4 januari werd het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarsreceptie in de hal van het zwembad. Onder het genot van een drankje werden de ambities van de SSWW voor 2020 duidelijk gemaakt.

‘Onze ambitie voor 2020 is om het bezoekersaantal van het zwembad De Terp te laten groeien. In 2019 passeerden 39000 bezoekers de kassa aan de Badweg. Wij spreken de ambitie uit om dit te laten groeien naar 45000 bezoekers.’ aldus bestuurslid Trudi Groot. Ook werd bij de nieuwjaarsbijeenkomst de nieuwe website gepresenteerd.

Daarnaast werd er ook stil gestaan bij de langere termijnvisie. De SSWW is ook de initiatiefnemer voor de Campus De Terp. Dit project is inmiddels door velen omarmt en in een belangrijke fase terecht gekomen.

Uiteindelijk zal er, als het aan de initiatiefnemers ligt, een nieuw zwembad, een nieuwe sporthal en een nieuwe brede school verrijzen op het terrein tussen Zwembad de Terp en RSG Wiringherlant. Met daarom heen de nodige sportfaciliteiten.

Laat meer zien
Back to top button