GymLokaal nieuwsNieuwsSport

Sport en beweging met een groot sociaal aspect na lockdowns

WIERINGERWERF – Uit veel onderzoek komt naar voren dat met name jongeren en alleenstaande ouderen het mentaal zwaar hadden in tijden van corona. Een van de onderzoeken toont aan dat zo’n 30% van de 65 plussers zich eenzaam voelde en 25% van de 65 plussers minder is gaan bewegen. In dit onderzoek is gekeken naar hoe men zelf in de tweede helft van 2020 de coronaperiode ervaarde en de veranderingen die corona(maatregelen) teweeg heeft gebracht op het gebied van de mentale gezondheid (eenzaamheid, somberheid, stress, angst), lichaamsbeweging en voeding (Hupkens, 2021). Advendo gym uit Wieringerwerf wil hier wat aan doen!

Met een uitgebreid beweegaanbod heeft Advendo als doel om 60 plussers uit de Wieringermeer en omstreken in beweging te brengen, de weerstand te verbeteren en sociale aanspraak te hervatten. De lessen zijn vernieuwend en gericht op het verbeteren en onderhouden van de conditie, kracht, lenigheid en stabiliteit. Elke week is de les anders, dat zorgt ervoor dat het lichaam niet gewend raakt aan bewegingen maar het steeds wordt uitgedaagd met nieuwe trainingsprikkels. Gezamenlijk werken aan de gezondheid met tussendoor een grap en grol. Na de les is ruimte voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee.

De lessen verschillen van inhoud en zijn voor iedereen haalbaar. Mocht een oefening niet lukken dan wordt er een vervangende oefening gegeven en kunt u lekker mee blijven doen.

Op maandag worden de lessen gegeven in de theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf.
8:00-9:00 uur     Topfit Power Vrouwen (les gericht op kracht, conditie en coördinatie)
9:00-10:00 uur   Topfit op de Mat (les gericht op kracht, lenigheid en coördinatie. Liggende oefeningen)
10:00-11:00 uur Topfit Soepele Mannen (les gericht op kracht, conditie, coördinatie en spel)
11:00-12:00 uur Topfit Power Vrouwen (les gericht op kracht, conditie en coördinatie)

Op donderdag worden de lessen gegeven in de middelste zaal van de Zuiderzeehal in Wieringewerf.
9:45-10:45 uur    Topfit Sport & Spel (les gericht op kracht, conditie, coördinatie en spelsporten)
10:45-11:45 uur  Topfit op de Mat (les gericht op kracht, lenigheid en coördinatie. Liggende oefeningen)

Lijkt u het leuk om ook eens een les uit te proberen? Neem dan contact op met info@advendo-gym.nl of kom een keer langs!

Laat meer zien
Back to top button