KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Spannende wedstrijden bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 5 maart hadden alle teams van Vido een uitwedstrijd. De E kwam als eerste in actie om 9 uur in Koog a/d Zaan tegen KZ. Thuis werd tegen dit team verloren dus de kinderen konden aan de bak. Dit keer waren de teams echt aan elkaar gewaagd en werd het een spannende wedstrijd. Daniël Keekstra maakte de 1-0 voor Vido en lang leek het erop dat met deze stand de rust werd ingegaan. Het was KZ net voor rust die toch de gelijkmaker op het scorebord bracht. De tweede helft ging net als de eerste helft gelijk op en bleef de wedstrijd spannend. Kansen vielen over en weer, maar doelpunten bleven uit. Het was halverwege het vierde kwart waarin KZ de 2-1 maakte. Vido creëerde meerdere kansen, maar kon de gelijkmaker helaas niet meer maken. De strafworpenserie werd met 4-1 verloren; Ruben Verbruggen maakte het enige doelpunt aan Vido-zijde.

Het tweede team welke in actie kwam was de D1. Zij moesten het opnemen tegen de D1 van Purmer uit Purmerend. Beide teams hadden alle wedstrijden nog gewonnen al had Purmer wel meer wedstrijden gespeeld, doordat bij Vido een aantal wedstrijden was uitgevallen wegens corona. Kijkende naar de uitslagen van beide teams zou het best een spannende wedstrijd kunnen gaan worden. Snel bleek dit ook zo te zijn. Purmer, een beweeglijke tegenstander, maakte het Vido erg lastig en Vido moest even schakelen door sneller te gaan combineren. Het was Joost Gouwenberg die met een strafworp het eerste doelpunt op het scorebord zette. Vlot daarna maakte Purmer de gelijkmaker en de 2-1 voorsprong. Het eerste aanvalsvak had moeite met de lange dames van Purmer waardoor het vrijlopen en vrijspelen lastig werd. Het tweede aanvalsvak liep soepeler en creëerde meer kansen. Het was Julia van der Meer die de 2-2 maakte. Voor rust maakte Purmer nog de 3-2.
Na rust werden de aanvallen bij Vido langer, maar kon dit nog niet tot doelpunten leiden. Kansen bleven over en weer vallen. In het laatste gedeelte maakte Maja Kobdjef de gelijkmaker. Met een aantal hele spannende slotminuten waarin kansen net geen doelpunten werden bleef het uiteindelijk 3-3. Een spannende wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Volgende week spelen beide teams weer tegen elkaar, maar dan in Wieringerwerf.

De D2 kwam in de middag in actie. Zij moesten tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna. De geelblauwen startten voortvarend en kwamen met 1-0 voor Sterre Koopman. Na de 1-0 werd het 1-1, maar Vido zette door. Door doelpunten van Thijmen Roelofsen en Joelle van Wordragen werd het 1-2 en 1-3. Na rust bleef het gelijk opgaan en na de 2-3 van Kleine Sluis werden het spannende laatste minuten. Het was Kleine Sluis die toch voor het einde nog wist te scoren en zo werd het net als de thuiswedstrijd tegen dit team een gelijkspel; 3-3. Hard gewerkt met een mooi gelijk spel als resultaat.

Volgende week moeten alle team thuis spelen in de Zuiderzeehal; de eerste wedstrijd gaat van start om 9 uur.