HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Spannende wedstrijden bij DWOW handbal

WIERINGERWERF – De dames recreanten speelden midweeks tegen DSO, de nummer 1. Met de afwezigheid van onze vaste keepster beloofde het een zware pot te worden. Maar de reserve keepster heeft zich kranig geweerd. De eerste helft was het nog even zoeken naar de juiste aanvalstactiek en ook in de verdediging was men nog zoekende. Maar in de tweede helft kwam alles bij elkaar. De kansen voor DWOW werden grotendeels benut. Er werd goed doorgegaan in de aanval. Toch moesten we onze meerdere erkennen in DSO. De eindstand was 10-27.

De meiden en jongens C moesten zaterdag uit tegen Kleine Sluis. Net als DWOW hebben zij het zwaar in deze poule. Dus het zou een gelijkwaardige wedstrijd worden. De voorsprong was al snel binnen, helaas was daarna de afronding niet goed. Er werd gemopperd omdat de tegenstander kneep en ook werden de beslissingen van de scheidsrechter in twijfel getrokken. Ze kwamen zelfs op achterstand. Na het team praatje in de rust pakten ze het in de tweede helft weer goed op. Als een team stonden ze er, ze moedigden elkaar aan, hielpen elkaar en het knijpen en de beslissingen van de scheidsrechter werden geaccepteerd. Mede daardoor werd er verdiend gewonnen. Met een eindstand van 5-10 werden de punten mee genomen naar huis.

De E1 dames een leuke pot tegen Volendam E2. Veel actie over en weer. De meiden hielden goed hun eigen positie en konden daardoor mooi spel creëren. Veel mooie kansen, maar helaas bleven de doelpunten uit.
Eindstand 7-3 voor Volendam.
De D meiden speelden een middag wedstrijd. Dit was voor hun wat ongebruikelijk en dat was te merken aan het spel. De afgelopen 2 wedstrijden zet er veel lef en energie in, maar daar ontbrak het dit keer een beetje aan. Het spel was overigens wel prima en de tegenstander Con Zelo had wel één hele goede uitblinker waar DWOW niet op bedacht was. Met een 4-3 achterstand ging DWOW de rust in. Daarna werd het wat beter en feller van DWOW zijde en dat resulteerde in een 8-8 gelijke stand met nog een minuut te gaan. Helaas viel dit keer het kwartje de verkeerde kant op en kon de uitstekend spelende nummer 10 van Con Zelo de winnende treffer maken, 9-8. Voor het veel aanwezige publiek was het vooral genieten van een spannende pot.