Agrarisch nieuwsEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Soeptour

HOLLANDS KROON – Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) en LTO Hollands Kroon organiseren samen een interessante én lekkere fietstocht langs agrarische bedrijven op zaterdag 17 juni. Deze gezonde soeptour past helemaal bij de doelstelling van SSWW om bewegen, welzijn en elkaar ontmoeten te bevorderen in de Wieringermeer. De soeptour is voor alle leeftijden.

Speciaal voor senioren is er voorafgaand aan de fietstocht de inspirerende bijeenkomst “Veilig en Langer thuis” in de Cultuurschuur. Van tien tot twaalf kunt u daar verschillende presentaties bijwonen over gezondheid, bewegen, valpreventie en praktische zaken van het langer thuis wonen. Daarnaast kunt u bij diverse standjes meer informatie krijgen over activiteiten voor senioren in de Wieringermeer. Om 12 uur kunt u op de fiets stappen en deelnemen aan de soeptour.

De soeptour is een fietstocht waarbij ongeveer 30 kilometer afgelegd gaat worden door onze mooie Wieringermeerpolder. Onderweg worden 5 boerderijen aangedaan waar bij elke boerderij een ingrediënt voor een verse groentesoep, een wortel-prei soep om precies te zijn, opgehaald kan worden. Door de schuur, over het landpad, het ophalen van de groenten leidt u langs bijzondere plekken. U krijgt ook het recept waar de bereidingswijze voor de soep uitgebreid op omschreven staat. Dit wilt u niet missen!

De fietstocht kan gestart worden tussen 12 en 13 uur vanaf de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Bij de laatste boerderij is er voor iedereen een kopje soep.

​Om een goede inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid groenten die wij klaar moeten leggen vragen wij u zich wel even aan te melden via mailadres info@agrarischehoofdstad.nl. Onder vermelding van: Naam, aantal deelnemers en een telefoonnummer. Na inschrijving krijgt u een bevestiging. Deelname aan de soeptour is gratis. ​Inschrijving kan tot maandag 12 juni 2023.

Laat meer zien
Back to top button