Lokaal nieuwsNieuws

Slootdorperbos opgeknapt en toegankelijk voor vaarrecreanten

‘De nieuwe steiger bij Slootdorp’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Het bos bij Slootdorp heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Zo is er onder andere een nieuwe aanlegsteiger voor bootjes geplaatst. Het bos grenst namelijk aan de twee vaarwegen: de Slootvaart en de Den Oeversvaart. Met de aanleg van de steiger hebben vaarrecreanten ook de mogelijkheid om hier aan te meren en uit te stappen. Het opknappen van het bos is onderdeel van het opknappen van de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer.

Het Slootdorperbos wordt momenteel voornamelijk gebruikt door lokale bewoners, om hier wandelen, spelen of sporten. Nu hebben ook vaarrecreanten de mogelijkheid om hier aan te meren en uit te stappen. Bijvoorbeeld om een boodschap ik het dorp te doen. Op verzoek van de visvereniging fungeert de steiger daarnaast als vissteiger voor mindervaliden. Daarnaast wordt er gewerkt aan informatie voor de aangelegde bootjes. De bedoeling is dat hier informatie over het dorp beschikbaar wordt gemaakt.

‘Het opgeknapte veld’ – Foto: Aangeleverd

Het bos is gesnoeid om het goed toegankelijk te maken. Daarbij heeft het ruige veld in het midden van het bos plaatsgemaakt voor een gazon. Dit gazon is ingezaaid met een mengsel van wilde en eetbare bloemen. Deze zijn veilig voor kinderen. Door het bos is een nieuw pad aangelegd, deze gaat richting het dorp naar de parkeerplaats langs de Slootweg. Het pad is van een halfverharding. Het bos heeft een picknicktafel gekregen en er is een avonturenpad gemaakt van stammen uit het bos.

Alle materialen die zijn overgehouden zijn weer hergebruikt voor het bos. Zo zijn bijvoorbeeld de stronken hergebruikt voor het avonturenpad en is er een plek voor ijsvogels gecreëerd. In overleg met de jeugd uit Slootdorp zijn er ook voetbaldoeltjes gemaakt van de stronken. Verder gaat de gemeente nog in overleg met de provincie over de oversteek naar het fietspad, of deze kan worden afgesloten, op verzoek van de inwoners. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de afrondende werkzaamheden. Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!

Laat meer zien
Back to top button