Lokaal nieuwsNieuws

Slootdorp kijkt terug op succesvol Midzomerfeest

SLOOTDORP – Na twee jaar wachten stond er dit jaar eindelijk weer een tent op de ijsbaan aan de Brink. De afgelopen dagen vierde men in Slootdorp eindelijk het 30-jarig jubileum. En dat deed men op grootse wijze. De festiviteiten begonnen op donderdag met een bingo voor het dorp met grote prijzen. Op vrijdag was de traditionele zeskamp en daarna betrad Emotional Feedback het podium.

Op zaterdag werd het hele dorp omgetoverd tot rommelmarkt. Voor de eerste keer werd er een route door Slootdorp gemaakt waar iedereen zijn of haar kleedje neer kon leggen en spullen kon verkopen. Maar rondom de tent waren er ook de nodige activiteiten, die ‘s avonds werden afgesloten met het foute feest van Q-Music met als gastartiest René Karst. Traditioneel was er op zondagmorgen de oecumenische Tentviering. Dit jaar had de dienst als thema ‘Omzien naar elkaar’. Muzikaal werd de dienst omlijst door het popkoor Feel Good onder leiding van Ronald Reijers en de voorgangers waren catechiste Monica Wildeboer en dominee Willemien Roobol.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Normaal gesproken beginnen de vrijwilligers van het Midzomerfeest na de tentdienst met zijn allen met de opruimwerkzaamheden, maar dat liep bij de 30ste editie anders. Want ‘s middags was er nog een nabrander. De Grand Prix van Zandvoort was op een groot led scherm op de ijsbaan te bekijken. Hiervan werd door een kleine honderd geïnteresseerden gebruik gemaakt. Een gezellige middag met als kers op de taart een eerste plaats voor Max Verstappen.

Morgen wordt de tent weer afgebroken en kan Slootdorp op adem komen van een mooie feestweek. De organisatie kan zich dan gaan buigen over het programma voor de 31ste editie. Want dat het naar meer smaakt werd de afgelopen dagen wel duidelijk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Laat meer zien
Back to top button