Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Slootdorp in mineur, DWOW en Flevo pakken de volle winst

SLOOTDORP – CVW  liep zaterdag tegen een fors verlies aan. Het werd 6-0 voor DZS in Wijdewormer. De CVW-dames konden het tegen BOL ook niet bolwerken. Er werd verloren met 4-2

WIERINGERWERF – De dames van DWOW en tegenstander Zaandijk eindigden de wedstrijd met een heuse korfbaluitslag. Het werd 8-6, helaas voor de Zaandijksen. De heren van DWOW traden aan tegen het ambitieuze Schagen United. Met de rust stond het 0-1 voor de Wieringerwervers (uit een mooie combinatie kon Martijn van Oers met buitenkantje voet fraai scoren). Na een foutieve pass van DWOW kon de tegenstander gelijkmaken in het begin van de tweede helft. Het lukte DWOW de leiding weer te pakken. Na een prima aanval was het Bauke Brandsma die de bal in de linkerbovenhoek wist te jagen, 1-2. Met 10 man (een speler van Schagen kreeg rood na 2 keer geel) kwamen de Schagenezen nog dichtbij de gelijkmaker. De paal bood redding. Nadat Yoran Kluvers uit een scrimmage de 1-3 aantekende was de buit binnen. Kenners spreken van een terechte overwinning voor DWOW

MIDDENMEER – Flevo maakt elke week kennis met de 3e klasse. Monsteroverwinningen zoals vorig seizoen zijn er nog niet genoteerd. Winnen doen de Middenmeerders echter wel. Dit keer werd het taaie Grasshoppers in eigen huis verslagen. Het ontbreken van 4 basisspelers wordt wel gevoeld. De invallers pakken het echter goed op. Er werd met 1-2 gewonnen, doelpunten waren er van Kelvin Zomerdijk en Wout Huijbregts kon koppend toeslaan.

Goed nieuws uit de Zuiderzeehal. De DWOW-dames hebben vrijdag in een afgeladen hal hun eerste punten gepakt in de eredivisie. Er werd met 4-2 gewonnen van het nog puntloze Mazzel Stars.