Er op uitEvenementLokaal nieuwsNieuws

Sinterklaas kan niet zonder de hulp van de allerkleinste

HOLLANDS KROON – Met de komst van Sinterklaas wordt het startschot gegeven voor de voorbereiding van de jonge pietjes op een belangrijke taak: het helpen van Sinterklaas! Terwijl basisschoolkinderen zich al vermaken met pietengym op school, nodigt Team Sportservice de allerkleinste pietjes uit voor een speciale Pietengym.

De jonge pietjes zijn onmisbaar, aangezien Sinterklaas niet al het werk alleen kan doen. De Pietengym is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar, ter voorbereiding op hun rol als hulp-Piet voor Sinterklaas. Een uitdagend Pietenparcours wordt opgezet, waar vaardigheden zoals pakjes door de schoorstenen gooien en klauteren over schuine daken worden geoefend. “Het succesvol afronden van alle oefeningen wordt beloond met een officieel Pietendiploma”, aldus buurtsportcoach Marjolein Barten van Team Sportservice.

Verkleed als pietjes
Bij een echte hulp-Piet hoort de juiste kleding. “Het is leuk als de jonge deelnemers verkleed komen, maar let op, zelfs echte pieten doen hun kraag of cape af tijdens het oefenen”, waarschuwt Marjolein.

De Pietengym-ochtend voor kinderen van 0 tot 4 jaar vindt plaats op maandag 27 november in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf van 09.00 – 10.30 uur, in samenwerking met gymvereniging Advendo. Scholieren van RSG Wiringherlant zijn aanwezig om te helpen.

Instuif
Voor alle ochtenden geldt vrije inloop, aanmelden is niet nodig. De ouders en/of verzorgers helpen zelf de kinderen om het Pietenparcours te volbrengen. Een goede tip: kleed de kinderen thuis alvast aan. Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Barten via mbarten@teamsportservice.nl of bel: 088 – 203 73 50.

Laat meer zien
Back to top button