Lokaal nieuwsNieuws

Roy van Berkel Sloopwerken sloopt Lidl in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Het gebouw aan de Terpstraat in Wieringerwerf waar Lidl was gevestigd wordt gesloopt. Op dit moment verwijdert het sloopbedrijf Roy van Berkel B.V. de overgebleven inrichting en verlichting van de binnenzijde van het gebouw. Vanaf 7 februari wordt de buitenkant van het gebouw ontmanteld en gesloopt. Het terrein wordt daarom binnenkort met hekken afgezet. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Duurzaamheid en hergebruik
Het sloopbedrijf Roy van Berkel B.V staat bekend om hergebruik van de vrijkomende materialen, ook wel Up-cycling genoemd. Hierbij wordt een pand zo ontmanteld dat de vrijkomende onderdelen intact blijven en weer in dezelfde functie elders kunnen worden toegepast. Dat geldt ook hier voor een heel groot deel van het gebouw. Voor de verlichting en de plafondplaten is b.v. al een nieuwe bestemming gevonden. Ook voor de staalconstructie van het gebouw, de prefab fundering en de vloeren is dat het geval. Deze strategische manier van slopen is het meest duurzaam.

Wat komt ervoor terug
De ruimte die na de sloop vrij komt wordt gebruikt voor de bevoorradingsroute van de winkels via de achterkant. Daarnaast is ruimte voor nieuwe winkels op de begane grond en woningen daarboven.

Laat meer zien
Back to top button