Er op uitLokaal nieuwsNieuwsToneel

Rosmarie Blaauboer speelt Colometa bij ’t Nut Wieringermeer

WIERINGERWERF – Op uitnodiging van ’t Nut Wieringermeer speelt Rosmarie Blaauboer het toneelstuk Colometa. Rosmarie Blaauboer, geboren in de Wieringermeerpolder, studeerde af aan de toneelschool in Arnhem en speelde in het theater o.a. bij de Haagsche Comedie, Het Nationaal Toneel, het vroegere Gezelschap Theater, Het Kruis van Bourgondië en de Toneelschuur en bij jeugdtheatergezelschappen, zoals Speeltheater Holland. Ook in speelfilms, televisiefilms en -series was ze te zien.

Colometa is gebaseerd op de roman ‘La Plaça del Diamant’ van Mercè Rodoreda. Het is het levensverhaal van Natalia, een eenvoudige vrouw in Barcelona. Met grote tederheid en zinnelijkheid stoft Natalia haar verleden af, rijgt ze de beelden in het heden aan elkaar en wordt de pijn van de oorlog en haar vroeger leven als Colometa helder in haar hoofd en in haar hart. Gabriel García Márquez zegt in bewondering over de roman: ‘Een mens die nog weet hoe de dingen heten heeft zijn ziel al half gered.’ De reacties op de voorstelling variëren van ’indrukwekkend en ontroerend’, tot ‘ik heb 100 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten’.

De voorstelling is te zien op zondagmiddag 3 april vanaf 14.30 uur in de theaterzaal van de Cultuurschuur. Toegang is voor leden ’t Nut Wieringermeer gratis, niet leden betalen € 5,00.

Laat meer zien
Back to top button