Lokaal nieuwsNieuws

Rollatorgym en Go Fit voor 65-plussers Wieringermeer

WIERINGERMEER – 65-Plussers in Wieringermeer kunnen volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer. Het project Sportdorp Wieringermeer draait nu voor het tweede seizoen en heeft een aantal nieuwe beweegactiviteiten. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen. U kunt zich daar nog voor aanmelden.

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging is een project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen! Met Sportdorp Wieringermeer is er een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen worden beter gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen. Zo draagt bewegen bij aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen.

Vanaf februari dit jaar kon men al meedoen aan verschillende beweegactiviteiten, georganiseerd door beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Vanaf september is het tweede seizoen gestart. In Wieringerwerf is er Walking Football, voetballen zonder te rennen, op dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur bij DWOW in Sportpark de Wilskracht. Walking Football kan ook in Middenmeer, bij VV Flevo. Op donderdag is er van 10.00-11.00 uur in Wieringerwerf naar Dans & Ontmoet 65+ in de Cultuurschuur. Ook in de Cultuurschuur: Yoga & ontmoet, elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur en een uurtje later weer. Bij Sport en Fitness Wieringerwerf is er de cursus Veilig en prettig bewegen in de Fitness doen op woensdag van 10.30–11.30 uur en op vrijdag van 12.30–13.30 uur. In Zwembad De Terp is er elke woensdag van 13.45–14.45 uur Zwem & Ontmoet 65+. Tennissen kan bij TC de Maaier in Wieringerwerf op donderdag van 10.00-11.00 uur vanaf april volgend jaar. In Middenmeer kunt u vanaf maart tennissen bij TC Middenmeer. Bij AV Wieringermeer & Vido, in Wieringerwerf, zijn er wandelsport met fitheidsoefeningen.

Nieuwe activiteiten
Er is nog veel meer keus! Advendo gaat Rollatorgym aanbieden. Deze activiteit start op 16 oktober, van 14.00-15.00 uur. Rollatorgym is in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. De kosten bedragen € 3,00 inclusief koffie/thee. Gezelligheid staat immers voorop! De les bestaat uit een half uur bewegen met de rollator en een half uur oefeningen doen op de stoel.

Go Fit & Ontmoet is ook speciaal voor 65-plussers die bewegen graag combineren met gezelligheid. Fysio & Fitness Middenmeer en Fysiotherapie Anita Leek bieden in samenwerking met Team Sportservice Schagen bewegen op maat aan binnen of buiten met elke week een wisselend lesaanbod. Na de les is er een gratis bakje koffie om gezellig bij te kletsen. Deze lessen starten donderdag 17 oktober van 10.30-11.30 uur. De kosten zijn € 2,50 per les of € 18 voor 10 lessen. De locatie is Fysio & Fitness Middenmeer, Industrieweg 44 in Middenmeer

Aanmelden
65-Plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit van Sportdorp Wieringermeer door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, van Team Sportservice Schagen; rkluvers@teamsportservice.nl. Even bellen kan natuurlijk ook: 0224 – 21 47 74. Aanmelden voor Go Fit & Ontmoet kan via 0227-501766, of info@fysio-fitnessmiddenmeer.nl. Kijk voor het complete overzicht op jouw.teamsportservice.nl/schagen/project/sportdorp/. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.

Laat meer zien
Back to top button