Lokaal nieuwsNieuws

Rechtszaak Camping Land uit Zee opnieuw vertraagd

Camping Land uit zee 2 (foto Camping Land uit Zee)WIERINGERWERF – De laatste berichten in de zaak rondom Camping Land uit Zee leken zo positief, de gemeente Hollands Kroon zou uiteindelijk toch handhavend optreden in de richting van buurman Harry Vonk. Maar niets blijkt minder waar.

Er is inmiddels een langslepend conflict tussen de gemeente Hollands Kroon en ondernemersechtpaar Tonneman. Het echtpaar Tonneman besloot in 2013, op voorstel van de gemeente Hollands Kroon, de grond van Camping Land uit zee te kopen.
Een mooie samenwerking tussen ondernemer en gemeente leek geboren. Maar toen begonnen de ergernissen. Eén van de problemen is het realiseren van een verkeersveilige entree voor de camping. Dit is bemoeilijkt, omdat buurman Vonk een stuk grond van de camping in gebruik bleek te hebben. In 2003 bouwde Vonk een schutting en een carport, maar betrok bij de bouw tevens 40 m2 van de grond van de camping. De gemeente Hollands Kroon heeft in de contracten opgenomen dat deze grond is verkocht aan het echtpaar Tonneman. Metingen van het kadaster hebben aangetoond dat de campingeigenaren het gelijk aan hun zijde hebben. Dus dat zou betekenen dat gemeente moet gaan handhaven. Tot voor kort weigerde het college te handhaven, omdat men van mening was dat de zaak inmiddels verjaard was. Tonneman heeft daarop besloten om beslag te laten leggen op de grond om verkoop aan Vonk door de gemeente te voorkomen. Maar na een lange tijd van ambtelijk gesteggel besloot de gemeente uiteindelijk toch te kiezen voor handhaving.

Maar blijkbaar zijn nog niet alle kaarten gespeeld en probeert de gemeente Hollands Kroon wanhopig nog een verstopte aas uit de mouw te toveren. Want op de Facebook van camping Land uit Zee las de Meerpeen redactie het volgende: ‘Onbeschrijfelijk het laatste redmiddel van de Gemeente de zaak te vertragen 5 voor 12, wij hebben hier geen goed woord voor over en dat moet gaan samenwerken met ondernemers bespottelijk.’

Brief land uit zee
Het verzoek van de gemeente is door de rechter echter verworpen. Dus beide zaken worden niet samengevoegd. Mor­gen dient dus de rechts­zaak over de wel met Ton­ne­man af­ge­spro­ken, maar niet door de ge­meen­te ge­le­ver­de grond. Als de gemeente Hollands Kroon ook tijdens de rechtszaak aangeeft te gaan handhaven, zal de uitkomst alleen van belang zijn voor de te eisen schadevergoeding door de familie Tonneman. Door alle draaiingen van de gemeente is de camping namelijk nog steeds niet open.

 

Laat meer zien
Back to top button