KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Punten blijven uit bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 18 maart mocht de D1 van Vido het in Andijk opnemen tegen Sporting Andijk en de C1 thuis tegen ZKC uit Zaandam. ZKC was al een keer eerder deze competitie in Wieringerwerf geweest dus eigenlijk moest Vido op bezoek bij de Zaankanters. De geplande wedstrijd kon helaas niet doorgaan in verband met veel zieke kinderen bij Vido. De wedstrijd werd opnieuw gepland echter was de mogelijkheid tot spelen in Zaandam er niet en in de Zuiderzeehal was er wel ruimte. In goed overleg werd besloten om ook deze wedstrijd in Wieringerwerf te spelen. De uitwedstrijd voor Vido werd dus een thuiswedstrijd in Wieringerwerf.

De eerste wedstrijd werd verloren van ZKC, maar dit was toen niet Vido’s beste wedstrijd. Het ontbrak Vido toen wat aan de felheid. Voor deze wedstrijd goed benadrukt dat Vido goed uit de startblokken moest komen. In de eerste helft bleek ook dat dit keer de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vido had moeite met het op afstand verdedigen van ZKC, maar kon het baltempo wel hoog houden. Helaas lukte het niet om te scoren. Het was ZKC die uit een paar spaarzame kansen toch de 2-0 voorsprong pakte. De verdediging van Vido hield de boel goed dicht, maar de Vido aanval had moeite om kansen te creëren. Tot in de tweede helft bleef het 2-0. Een aantal tactische wissels vonden plaats aan Vido-zijde, maar dit kon de wedstrijd niet kantelen. Het spel werd wel sneller, maar de kansen werden helaas niet benut. ZKC maakte uiteindelijk de 3-0 en 4-0. In het slot maakte Floor Schellevis het enige doelpunt voor Vido na goed samenspel met Emma Gouwenberg. Het werd 4-1 in het
voordeel van ZKC.

In de middag moest de D naar Andijk. Thuis werd verloren van dit team welke tweede staat in de ranglijst. Vido begon voortvarend en kwam door Dennis Booden met 1-0 voor. Helaas was dit niet het begin van een overwinning, want Sporting Andijk kwam snel terug en wist de korf makkelijker te vinden dan Vido. Vido werkte hard en daardoor ontstonden er ook kansen, maar deze gingen er niet in. De Andijkers speelden de aanval beter uit en kon mede door wat lengte overwicht de bal makkelijker naar elkaar gooien. Hierdoor had Vido het af en toe lastig in de verdediging en kon Sporting Andijk uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Finn Schellevis maakte 5-2 en dat doelpunt was ook het laatste welke door Vido gescoord werd. Sporting Andijk niet voor niets de nummer 2 in de poule was gewoon de betere ploeg en de eindstand werd uiteindelijk 10-2.

Volgende week zijn beide ploegen vrij, waarna op 1 april de laatste wedstrijden van dit zaalseizoen in de Zuiderzeehal worden gespeeld.

Laat meer zien
Back to top button