BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Praktijk Grip op Groei is verhuisd

‘Vonne Apeldoorn, Laura Wever-Oudhuis, Linda de Graaf en Sanne van Langen voor het nieuwe onderkomen van de praktijk Grip op Groei in Wieringerwerf’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – Wegens groei van de praktijk en het willen realiseren van een praktijk waarin hulpverlening rondom kind, jeugd en gezin gecentraliseerd wordt, is het  tijd voor een nieuwe uitdaging voor het team van Grip op Groei. Grip op Groei is per 1 november 2019 een ‘Praktijk voor Jeugd en Gezin’ begonnen op de Dr. Sicco
Mansholtstraat 1 te Wieringerwerf. De locatie waar eerst de huisartsenpraktijk van Breedijk en Stuijt gevestigd was.

Praktijk Grip op Groei biedt hulpverlening in de jeugd GGZ waarbij gedacht moet worden aan diagnostiek en behandeling in de geestelijke gezondheidszorg. Er wordt in de praktijk gewerkt middels speltherapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en specialistische traumabehandeling middels EMDR.

Het team van Grip op Groei zetten de mens centraal, het herstel van verbindingen binnen het gezin, niet kijkend in problemen, maar in mogelijkheden, in een veilige, laagdrempelige en open omgeving. De jeugdigen en gezinnen komen bij Praktijk Grip op Groei binnen middels doorverwijzingen vanuit de wijkteams, huisartsen, schoolartsen, kinderartsen en jeugdbeschermers.

In de praktijk voor Jeugd en Gezin zijn verschillende zorgdisciplines gevestigd, waaronder (kinder)oefentherapie/mensendieck Jolien Glas en (Kinder)diëtist Patricia Sikkes van Dieet & Co. Op deze locatie werken we met verschillende disciplines samen om gezinnen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bij Linda de Graaf leefde al langere tijd het idee om hulpverleners onder één dak samen te brengen zodat samenwerking vlotter verloopt en het voor de gezinnen minder belastend is om naar verschillende locaties te moeten gaan.

De start is gemaakt, de ambitie wordt nu werkelijkheid en zal zich de komende jaren verder gaan ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Drs. Mevr. Linda de Graaf, orthopedagoog-generalist en systeemtherapeut i.o. Email: info@praktijkgripopgroei.nl of telefonsich via 06 1040 0263.

Laat meer zien
Back to top button