Lokaal nieuwsNieuws

Paul Kreuk loopt van Normandië naar Roosendaal – Verslag dag 19

MIDDENMEER – We schreven er al over in ons magazine en ook op de website. Paul Kreuk uit Middenmeer wandelt vanuit Normandië naar Roosendaal voor het goede doel. Inmiddels is Paul van start gegaan en hij zal middels diverse verslagen de Meerpenen op de hoogte houden.

NMM 2022 dag 19

‘Vanmorgen gelopen van Schoondijke naar Breskens, een afstand van 5,26 km. In Breskens hebben we een krans gelegd bij een monument voor de burgerslachtoffers (183), die zijn gesneuveld tijdens de gevechten om Breskens. Vandaar zijn we met een landingsboot over gevaren naar Vlissingen . In Vlissingen hebben we een krans gelegd bij het commando monument, waar veel belangstelling was. Tijdens de slag om de Schelde kwamen in Vlissingen commando’s aan land, waaronder ook Nederlandse commando’s van No. 2 Dutch Troop.

Vandaar gelopen naar Zoutelande, waar we ook weer een feestelijk onthaal kregen. Hier hadden we de lunch. Vervolgens doorgelopen naar Westkapelle, waar we wederom een kranslegging hadden bij het commando monument aldaar. Ook op deze plek kwamen Nederlandse commando’s aan land om Walcheren te helpen bevrijden. De bevrijding van Walcheren was noodzakelijk omdat de haven van Antwerpen nodig was voor de bevoorrading. Tot op dat moment kwam alles nog uit Frankrijk en dit was te ver weg en zorgde voor tekorten en dus vertraging.’

Laat meer zien
Back to top button