Lokaal nieuwsNieuws

Paul Kreuk loopt van Normandië naar Roosendaal – Verslag dag 18

MIDDENMEER – We schreven er al over in ons magazine en ook op de website. Paul Kreuk uit Middenmeer wandelt vanuit Normandië naar Roosendaal voor het goede doel. Inmiddels is Paul van start gegaan en hij zal middels diverse verslagen de Meerpenen op de hoogte houden.

NMM 2022 dag 18

‘Vandaag gestart en door Brugge gelopen en geëindigd in Schoondijke (Zeeuws Vlaanderen). We zijn dus in de middag Nederland ingelopen. Een tocht van 50,7 km. Tijdens de lunch was er een verrassingsfeestje voor de masseuse die 50 was geworden. Dit was georganiseerd door haar familie. Ook was een groep van de SSVCIE en “oud” commando’s aanwezig voor de nodige ondersteuning. Het werd dus een gezellige en feestelijke lunch.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog had de burgemeester van Brugge bij de geallieerden gesmeekt om de stad niet te bombarderen. Of het daardoor kwam of andere prioriteiten, maar de stad is niet gebombardeerd en het geluk was hierbij ook dat de Duitsers later de stad waren ontvlucht richting het noorden. Hierdoor is de stad zonder gevechten bevrijd en is het nog steeds een schitterende stad.
Ondertussen hadden de Engelsen Antwerpen bevrijd, dus de Duitsers zaten in de val in Zeeuws Vlaanderen. Gelijk als bij de geallieerden in Duinkerke, moesten nu de Duitsers vluchten over water naar Walcheren. Met alles wat dreef zijn ze naar de overkant gevlucht, inclusief gewonden en krijgsgevangenen.’

Laat meer zien
Back to top button