Lokaal nieuwsNieuws

Paul Kreuk loopt van Normandië naar Roosendaal – Verslag dag 14

MIDDENMEER – We schreven er al over in ons magazine en ook op de website. Paul Kreuk uit Middenmeer wandelt vanuit Normandië naar Roosendaal voor het goede doel. Inmiddels is Paul van start gegaan en hij zal middels diverse verslagen de Meerpenen op de hoogte houden.

Batterie Todt: NMM 2022 dag 14

De start vandaag was bij het dorpje La Capelle en we zijn gelopen tot Pihen-les-Guines, een afstand van 45,6 km. Het was een mooie route en we hadden weer goed weer.

We zijn langs “Batterie Todt” gelopen. Dit bunker complex is vernoemd naar Herr Todt, die de leiding had over een gigantisch bouwbedrijf. Voor de oorlog was hij verantwoordelijk voor de aanleg van de autobahn en verschillende gebouwen. Tijdens de oorlog ook veelal bunkers. Op een bepaald moment waren er meer dan 600.000 mensen aan het werk voor dit bedrijf. Echter waren dit wel krijgsgevangenen en dwangarbeiders. In dit bunker complex stonden zulke grote kanonnen dat Engeland beschoten kon worden over het kanaal. Later in de middag liepen we nog langs een gigantische bunker waar de V3 stond. Dit was niet als de twee voorgangers een raket, maar een superkanon waarmee ze Londen konden beschieten.

Laat meer zien
Back to top button