DierennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Paardenkliniek Hollands Kroon gesloten in verband met ontsmetting

WIERINGERMEER – Op vrijdagavond is er een paard met verdachte symptomen op het parkeerterrein van de paardenkliniek geweest. Symptomen die zouden kunnen passen bij rhinopneumonie. Uit de uitslag van de genomen monsters is gebleken dat het paard inderdaad leed aan rhinopneumonie (EHV-1).

Ondanks het feit dat het paard niet in de kliniek zelf geweest is, heeft men in overleg met de Gezondheidsdienst voor Dieren besloten de op de kliniek aanwezige paarden op een andere locatie in quarantaine te zetten. Uit voorzorg wordt de gehele kliniek en het parkeerterrein schoongemaakt en ontsmet. Tot maandag 30 december  zal de kliniek geen paarden ontvangen. Daarna zal de kliniek weer gewoon geopend zijn.

Het equine herpesvirus ook wel bekend rhinopneumonie of Rhino is een zeer besmettelijke infectie, veroorzaakt door een virus van de familie van de herpesvirussen. 80 tot 90% van de paarden komt al in contact met het equine herpesvirus vóór de leeftijd van 2 jaar. Het virus kan zeer ernstige gevolgen hebben. Lees hier alles over het virus. Vandaag werd ook bekend via onze mediapartner NH Nieuws dat vorige week in Egmond aan de Hoef een paard is overleden aan het Rhinovirus in de pensionstal Egmondermeer.

Laat meer zien
Back to top button