Lokaal nieuwsNieuws

Overzicht van de gevaarlijkste kruispunten van de Wieringermeer

WIERINGERMEER – Uit de onderzochte ongelukkencijfers blijkt dat Rijkswaterstaat in de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het merendeel van de dodelijke ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom.

RTL Nieuws maakte voor alle dorpen en steden in Nederland inzichtelijk waar de gevaarlijkste kruispunten zijn. Wij hebben de gevaarlijkste kruispunten voor de Wieringermeer op een rijtje gezet.

Wieringerwerf
In drie jaar tijd zijn in Wieringerwerf 162 ongelukken geteld. Bij 3 ongevallen vielen doden te betreuren, 19 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Medemblikkerweg, Wagenpad is met 3 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp. De afgelopen jaren zijn in Wieringerwerf steeds meer ongevallen geregistreerd.
Kreileroord
In drie jaar tijd is in Kreileroord 1 ongeluk geteld .Eén keer raakte er iemand gewond.

Slootdorp
In drie jaar tijd zijn in Slootdorp 44 ongelukken geteld. Er was één dodelijk ongeval, 7 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis.

Middenmeer
In drie jaar tijd zijn in Middenmeer 81 ongelukken geteld. Er was één dodelijk ongeval, 16 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Een kruispunt op de Cultuurweg is met 3 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van het dorp. De afgelopen jaren zijn in Middenmeer steeds meer ongevallen geregistreerd.Het volledige onderzoek van RTL Nieuws is hier te vinden.

Laat meer zien
Back to top button