Lokaal nieuwsNieuws

Organisatie van Internationale Vrouwendag in andere handen

HOLLANDS KROON – Vanaf 1985 werd de organisatie van de Internationale Vrouwendag op Wieringen georganiseerd. Wisselende afgevaardigden van diverse Vrouwenverenigingen, de bibliotheek en de Wereldwinkel  maakten elk jaar een aansprekend programma ook op wisselende locaties op Wieringen.

8 maart 2010 leek daar het doek te vallen.  Op initiatief van Marjan van Kampen, de toen waarnemend burgemeester, werd er op de avond zelf een nieuwe groep samengesteld die de organisatie nieuw leven in blies. Gea Klein-Hamming, Loes Keijzer, Marian Kool, Saskia Helder, Hennie Helsloot en Tineke Hoekstra, deze laatste twee hebben de organisatie na 10 jaar nu overgedragen.

De Soroptimist Club Wieringerland die sinds jaren de 8 maart organisatie hebben gesponsord en die de belangen van vrouwen en meisjes in hoog in hun vaandel hebben nemen nu de organisatie op zich. Deze service club organiseert o.a. de Wieringer tuinenronde en Avondvierdaagse op Wieringen.

In 2020 werd de viering die voor de 35ste keer is gevierd feestelijk gevierd in de Cultuurschuur te Wieringerwerf waar de 8 maart Viering vast onderdak heeft gevonden. Door corona ging de viering van 2021 niet door en ook dit jaar is er om deze reden. een aangepaste versie.  Dinsdag 8 maart zal Paulien Deijkers een verslag doen over haar en het leven van andere vrouwen in deze regio. Het thema van deze viering zal solidariteit zijn  en het spreekt vanzelf dat zonder solidariteit  van mannen en vrouwen,je geen gemeenschap op kunt bouwen of kunt laten bestaan. 8 Maart bent u welkom in de cultuurschuur onder voorwaarden die corona dan aan ons stelt.  De inloop is vanaf half 8  en de lezing zal om 20.00 beginnen.

Om de avond in goede banen te leiden zal er een vergoeding worden gevraagd van 3 euro waarvoor u twee consumpties voor u klaar gezet zullen worden. Door de coronamaatregelen is opgave noodzakelijk. Adres: de Cultuurschuur, Loggersplein 1 , in Wieringerwerf. Opgave: vrouwendaghk@gmail.com

 

Laat meer zien
Back to top button