Er op uitLokaal nieuwsNieuws

Oranjeverenging Slootdorp viert Koningsdag 2023 groots

SLOOTDORP – Oranjevereniging Slootdorp heeft voor de festiviteiten rondom Koningsdag weer een mooi programma samengesteld. De locatie voor dit alles is “De Schakel” op Langeweg 3 te Slootdorp.

Het feest barst de avond vóór Koningsdag al los met “De avond van Máxima”. Vanaf 20.00 uur is er een gezellig bruin café en is er live muziek van zanger Gewoon Erik te horen. Uiteraard is er ook om de innerlijke mens gedacht en is er naast een lekker drankje aan de bar ook een frietje of andere snack te halen.

Op Koningsdag gaat de wekker al weer op tijd om om 8.00 uur de klokken te luiden en de vlaggen uit te steken. Onder het mom van “Slootdorp wordt wakker” start er om 09.00 uur een optocht door het dorp met versierde fietsen en andere voertuigen omlijst met muziek. Iedereen is hierbij welkom. De optocht zal vertrekken vanaf de Schakel. Het mooist versierde voertuig krijgt een prijs!

Voor de jeugd is er aansluitend rond 10.30 uur een poppenkast, verzorgd door Juf Tonny en juf Marian. De middag staat weer in het teken van spelletjes voor jong en oud. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Uiteraard zijn er weer gratis poffertjes te krijgen en kunnen de kinderen zich laten schminken. Om wat energie kwijt te raken kunnen de kinderen zich de hele middag uitleven op het springkussen.

Rond 15.00 uur zal Brandweer Slootdorp een mooie demonstratie geven en aansluitend zal zanger Patrickk de rest van de dag muzikaal omlijsten. Daarnaast zal Slootdorp gaan proberen het wereldrecord horizontaal kratstapelen te verbeteren! Teams kunnen zich ter plaatse inschrijven.

In de week van Koningsdag en nog enkele dagen daarna is er de mogelijkheid om in Slootdorp op eigen gelegenheid een puzzeltocht te doen. De uitleg hiervoor is te vinden in de rondgebrachte flyer. Mocht u deze niet hebben ontvangen, maar wel graag willen meedoen met de puzzeltocht, dan kunt u de antwoordformulieren alsnog aanvragen via facebook.com/OranjeverengingSlootdorp.

Laat meer zien
Back to top button