Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Opperdoezer ronde aan huis bezorgd voor Stichting Caritas Ukraine-Holland

MIDDENMEER –  Eén van de verslaggevers van De Meerpeen is vandaag voorzien van een zak Opperdoezer Rondes. Rotary Radboud Medemblik verkoopt deze delicatesse namelijk voor een goed doel, het sponsoren van de transportkosten van Stichting Caritas Ukraine-Holland.

Rotary-lid Renze Bouthoorn, onlangs nog geïnterviewd voor de rubriek “De Hete Aardappel” van het Meerpeen Magazine, kwam déze zak aardappelen persoonlijk aan de Kanaalweg afleveren. Wat een service! Bij navraag meldt Renze: “de actie loopt heel erg goed. Veel particulieren bestellen een zak Opperdoezers, maar ook bedrijven w.o. WIBA Bandenservice en Voets Middenmeer hebben voor hun personeelsleden zakken aangeschaft als cadeau”.

Het hoofddoel van dit jaar is Stichting Caritas Ukraine-Holland. Deze Stichting verzorgt al vele jaren transporten met hulpgoederen naar ziekenhuizen en kinderinstellingen in de Oekraïne. De dramatische ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben de noodzaak van de transporten verhoogd, maar helaas ook de brandstofprijzen. Er zijn vele materialen gedoneerd, maar er is ook veel geld nodig om de transporten te bekostigen. Daarom is het hoofddoel van dit jaar het sponsoren van de transportkosten. Samen met de kopers van de power-pieper wil Rotary Radboud ervoor zorgen dat de hulpgoederen ook echt in Oekraïne komen. Elke kilo Opperdoezers brengt
het transport 1,5 kilometer dichterbij de ontvangers.

De Opperdoezer Rondes van Rotary Radboud zijn verkrijgbaar bij Lodge 61 in Medemblik en te bestellen via de webshop op https://www.rotaryradboud.nl/actie. Een zak van 5 kilo kost € 9,00 en voor 2,5 kilo betaal je € 6,00. Ben je niet zo’n aardappeleter, maar wil je wel dit project steunen? Via de webshop kun je ook een donatie doen.

Rotary Radboud is een club die bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 35 en 75 jaar oud uit allerlei  verschillende beroepsgroepen. Inzet voor de maatschappij is één van de pijlers van de club, naast onderlinge vriendschap en het delen van kennis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Meer informatie staat op www.rotaryradboud.nl.

Foto: De Meerpeen/Ton van Oers
Laat meer zien
Back to top button