KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Opnieuw winst voor Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 28 september was de return tegen HBC uit Beverwijk. Waar vorige in Beverwijk week heel knap met 9-7 gewonnen werd, begonnen de ploegen in Wieringerwerf gewoon weer met 0-0. Meteen na het fluitsignaal bleek dat beide ploegen weer erg aan elkaar gewaagd waren. Het natte veld zorgde voor wat extra moeilijkheden bij het vangen en er waren soms wat uitglijders. Het grootste gedeelte van de eerste helft was HBC de betere ploeg en creëerde meer kansen. Dit resulteerde in een 3-0 achterstand met rust. De laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg Vido meer vat op de wedstrijd en speelde goed. In de rust benadrukt dit vast te gaan houden in de tweede helft en dat er dan nog alles mogelijk zou zijn.

De kinderen namen dit advies ter harte en gingen met deze inzet door en hierdoor kon Joost Gouwenberg in scoringspositie worden gezet en maakte vrij snel na de rust het eerste doelpunt voor Vido. Vido bleef strijden en vechten en kreeg meer kansen. Joost Gouwenberg wist meerdere keren de korf te vinden en het werd 3-3. Een super spannend laatste gedeelte van de wedstrijd werd het, waarbij beide ploegen veel kansen kregen maar niet benutte. Het kon echt alle kanten nog op gaan. De enige die voor het eindsignaal nog wist te scoren was wederom Joost Gouwenberg en hiermee zorgde hij voor een 4-3 eindstand. Wederom een zeer knappe prestatie tegen dit sterke meisjesteam uit Beverwijk!

De strafworpenserie werd gewonnen door HBC met 3-2. Doelpunten voor Vido werden hier gemaakt door Emma Gouwenberg en Julia van der Meer. Volgende week de wedstrijd uit tegen Stormvogels in Uitgeest. Volgende week heeft Vido ook een primeur. Het F 4-tal gaat hun eerste wedstrijd spelen. Een oefenwedstrijd tegen de F’jes van Apollo uit Heerhugowaard om 10.30 uur in Wieringerwerf; kom hen allemaal aanmoedigen!