Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Opnieuw klachten lichtoverlast kassen Agriport A7

‘Lichtoverlast op De Strekel in Wieringerwerf op 3 november 2019 om 1.14 uur’

WIERINGERMEER – Bij de begrotingsvergadering van de gemeenteraad werd er ook gesproken over de lichtoverlast in de Wieringermeer. De klachten waren tweeledig. Ten eerste alle rode lichtjes van de windmolens die bepaalde delen van de Wieringermeer qua sfeer ‘s nacht omtoveren tot de roze buurt van Amsterdam.

Daarnaast werden er klachten genoemd ten aanzien van lichtoverlast van de kassen op Agriport A7. In reactie op de laatste klacht verzekerde wethouder Theo Groot dat de kassen op Agriport nog steeds voldoen aan de 95% verduistering die in der tijd is afgesproken met de gemeente Wieringermeer. De Omgevingsdienst Noord-Holland heeft recentelijk nog controles verricht en daarbij geen overtredingen geconstateerd.

Bij de redactie van De Meerpeen komen echter andere geluiden binnen. Een inwoner van De Strekel in Wieringerwerf, op enkele kilometers van de kassen gelegen en in de bebouwing, stuurde ons een foto die is gemaakt op 3 november 2019 om 1.14 uur. De foto doet vermoeden dat dat de 95% verduistering niet wordt gehaald.

Een eerdere foto die werd gemaakt op 9 februari 2019 om 00.51 uur, ook aan de Strekel in Wieringerwerf, geeft een zelfde beeld. Hetgeen impliceert dat er wel een probleem is met lichtoverlast.

‘Lichtoverlast op De Strekel in Wieringerwerf op 9 februari 2019 om 00.51 uur’

De redactie van De Meerpeen is daardoor nieuwsgierig geworden of er meer inwoners zijn die overlast ervaren van het licht in de kassen op Agriport. Mocht dat zo zijn zouden we graag een foto ontvangen met daarbij de exacte plaats, datum en tijdstip. Dan kunnen we aan de hand van de foto’s inzichtelijk proberen te maken hoe groot het daadwerkelijke probleem is. Stuur de foto naar demeerpeen@gmail.com

Laat meer zien
Back to top button