Lokaal nieuwsNieuws

Open dag vliegveld Middenmeer succesvol

MIDDENMEER – Er was zaterdag een grote aanloop bij de open dag bij vliegveld Middenmeer aan de Flevoweg. De auto’s werden op aanwijzing van de verkeersregelaars netjes in de berm langs de Flevoweg geparkeerd. En daar zag je meerdere generaties samen richting het vliegveld lopen. Vaders met hun zonen en opa’s en oma’s die er met de kleinkinderen een dagje uit van maakten. En dat was ook goed mogelijk. Want er was genoeg te zien en te doen.

Naast een uitgebreide collectie vliegtuigen was er ook aandacht voor andere vormen van vliegen. Zo was ook de zweefvliegclub aanwezig en kon men kennismaken met een team dat demonstraties gaf met grote drones. Daarnaast konden de kinderen een rondje vliegen in een flightsimulator en was ook de brandweer van Middenmeer aanwezig om van alles te vertellen over het brandweer vak. En natuurlijk was het druk in de lucht met vertrekkende en binnenkomende vliegtuigen.

Daarnaast was er aan de inwendige mens gedacht. Zo had Brasserie Wings 34 appeltaarten ingeslagen om daarvan bij een kop koffie van een puntje te kunnen serveren. Maar ook was er een patatkraam en vele andere lekkernijen waarvan de bezoekers konden genieten. Voor de kinderen was er ook een springkussen, waar veel gebruik van werd gemaakt.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button