Lokaal nieuwsNieuws

Open dag Dagbesteding Het Groene Huijs

SLOOTDORP – Dagbesteding Het Groene Huijs heeft op 8 April 2022 een informatiedag. ‘We organiseren een informatiedag op inschrijving zodat u kunt zien wat wij hier zoal doen, en om alle vragen te  kunnen beantwoorden.’ zegt Corina.

Dagbesteding Het Groen Huijs is een kleinschalige dagbesteding voor ouderen met een  geheugenprobleem of een psychisch probleem, maar ook voor eenzamen ouderen, die ondersteuning nodig hebben bij het structureren van de dag en het onderhouden van sociale contacten.

‘Het Groene Huijs bevindt zich aan de Schelpenbolweg in Slootdorp in de Gemeente Hollands Kroon. Het is gevestigd in een typische Wieringermeer boerderij. Wij hebben een gezellige warme sfeervolle huiskamer waar  we iedere dag gezellige activiteiten doen, van muziek tot creatief, binnen en buiten. Zodat we een gezellige dag met elkaar kunnen doorbrengen. We hebben een grote zonnige tuin op het zuid-westen die grenst aan de weilanden. Er lopen schapen en lammetjes bij ons en Smurf de hond is er ook, en is gek op aandacht en spelen.

Hier is een omgeving waar iedereen op zijn eigen tempo zichzelf  kan en mag zijn zonder beoordeeld te worden,  zodat u zich veilig en geborgen kunt voelen.  Onze benadering is gelijkwaardig, respectvol en uitnodigend.  Wij geven de regie zoveel mogelijk aan onze cliënten.

‘s Morgens beginnen we gezamenlijk de dag door koffie en thee te drinken met iets lekkers, daarna doen we een activiteit. ’s Middags nuttigen we een gezonde lunch. Na de lunch hebben we een rustmoment. Daarna starten we weer een activiteit op. De activiteiten worden aangepast aan de wensen van de cliënten.  Rust en structuur zijn hierin belangrijk.

De activiteiten die hier aangeboden worden hebben soms een therapeutisch doel zoals uw geheugen trainen en uw lichaam soepel en gezond houden. Dit doen wij door verschillende spellen en beweegmomenten.  Daarnaast zijn er allerlei materialen en spellen aanwezig. Heeft u zelf een leuke hobby dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden bij ons zijn. Muziekactiviteiten zullen ook worden aangeboden;  dus zingen en dansen zullen we zeker ook  gaan doen.

Wij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie, met een indicatie wordt de dagbesteding vergoed. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Als u benieuwd bent hoe het op onze dagbesteding gaat, voel je dan welkom om bij ons te komen ervaren en kijken wat wij hier allemaal zoal doen. U kunt zich inschrijven via onderstaand mailadres voor 1 van de 3 tijden.’ vult Selina aan.

Informatiedag op 8 april 2022 van 10.00-12.00 uur, van 13.00-15.00 uur en van 19.00-21.00 uur. De koffie staat klaar en er is tijd voor uw vragen. Dagbesteding Het Groene Huijs is gevestigd aan de Schelpenbolweg 4 in  Slootdorp. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Corina 0648077691 of Selina 0650628111.
Opgave voor de informatiedag kan via info@hetgroenehuijs.nl

Laat meer zien
Back to top button