KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Nu geen punten voor Vido tegen Apollo

WIERINGERWERF – Op zaterdag 18 november stonden twee thuiswedstrijden gepland bij korfbalvereniging Vido. Helaas ging de wedstrijd van de C2 niet door, omdat Furore geen team op de been kon brengen. Deze wedstrijd zal op een ander moment ingehaald gaan worden.

De C1 mocht het weer opnemen tegen Apollo uit Heerhugowaard. Waar vorige week knap in de laatste minuut werd gewonnen, begon de wedstrijd een week later gewoon weer bij 0-0. Ook deze week bleken de ploegen aan elkaar gewaagd te zijn. De eerste aanval van Vido begon goed en creëerde meerdere kansen. Joost Gouwenberg maakte de 1-0 door middel van een strafworp. Meerdere kansen kreeg dit vak maar helaas geen doelpunten. Het werd 1-1 en doordat Vido de kansen niet benutte kon Apollo uitlopen naar een 3-1 voorsprong met rust. De tweede helft werd het 1-4 en 2-4 door wederom een strafworp benut door Joost Gouwenberg. In de tweede helft wederom kansen voor Vido maar geen succesvolle afronding, daarbij bleef Apollo fel op de bal spelen waar Vido wat te tam werd. Hierdoor had Vido in fases moeite om de bal snel over te spelen. Vido kon helaas de aansluiting niet meer vinden en uiteindelijk werd het 6-3 in het voordeel van Apollo. Het derde doelpunt werd bij Vido gemaakt door Joost Gouwenberg door middel van een doorloopbal.

Volgende week spelen alle teams weer in de Zuiderzeehal; de C1 tegen Groen Geel en de C2 tegen Kleine Sluis.