Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuws

NK Strobalen laden treft het met het weer

Foto: De Meerpeen – Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Zondagmiddag stond de Wieringermeerpolder in het teken van stroladen. Bij de boerderij Leven van de wind werd door 10 mannenteams en 2 vrouwenteams gestreden op de gouden en roze hooivork. Waar de weersvoorspellingen voor de zondag niet over hielden werd het toch een mooie zonnige middag.

Het aantal deelnemende teams was in vergelijking met voorgaande jaren een stuk minder. Teams uit Brabant, Zeeland en Friesland waren dit jaar verhindert. Hetgeen de organisatie uitdaagde tot enige creativiteit. Zo werden er bij de mannen eerst 5 manches gehouden om een klassement te vormen en laste de organisatie nog een finale in tussen de nummers één en twee. Een totaaltijd van de klassementstijd in combinatie met de tijd uit de finale bracht de nieuwe Nederlands Kampioen Stroladen. En dat was dit jaar het team uit Leiden, Wakker dier op stro. Als tweede eindigde de ploeg van Keppel.

Bij de vrouwen waren er geen aanmeldingen vooraf. Maar gaandeweg de competitie van de mannen werden er twee vrouwenteams gevormd. De strijd om de roze hooivork ging tussen de teams van Burghout en Horsepower. Waarbij Horsepower aan het langste eind trok en zich het komende jaar Nederlands Kampioen bij de vrouwen mag noemen.

Laat meer zien
Back to top button