Lokaal nieuwsNieuws

Nieuwsbrief september van de Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Er is weer een nieuwsbrief over het project Hofjes wonen Hollands Kroon in Wieringerwerf.
Lees het laatste nieuws hieronder.

Nieuwsbrief september 2020

In onze vorige nieuwsbrief van juli werd aangegeven dat de leden vooraf aan de ledenvergadering rond september een enquête zouden ontvangen. In overleg met de landelijke stichting Knarrenhof heeft het bestuur besloten dat er eerst nog een uitgebreide voorlichting moet komen. Dit alles om dan beter die tweede enquête in te kunnen vullen, zodat men weet waarvoor u kunt kiezen. Deze enquête wordt dan ook na de ledenvergadering toegestuurd aan de leden.

De ledenvergadering hopen wij in november te organiseren. Gemeente en St. Knarrenhof zijn op dit moment nog regelmatig met elkaar in gesprek. St. Knarrenhof kan dan ook aangeven wat we zouden kunnen verwachten en het hele concept en proces nog eens kunnen toelichten, hopelijk ook met de eerste schetsen. Die uitnodiging gaat u van St. Knarrenhof ontvangen als u ingeschreven staat bij St. Knarrenhof onder ‘Hollands Kroon’.

Door de corona-crisis kan de vergadering niet met z’n allen tegelijk en zal deze in drie groepen verdeeld worden. De Cultuurschuur staat niet meer dan 50 mensen tegelijk toe. Na de toelichting van St. Knarrenhof is er een bestuursverkiezing, we werken ten slotte nog met een voorlopig bestuur. De bestuursleden zullen gekozen moeten worden door de leden. De agendapunten en informatie zullen u ruim voor de vergadering toegestuurd worden aan de leden van de vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon. Denk aan o.a. de te kiezen bestuursleden, contributiegeld, naam van ons hof.

Goed om te weten is dat:

  • Stichting Knarrenhof 106 inschrijvingen heeft voor Hollands Kroon en de vereniging Hofjes wonen Hollands Kroon, heeft 76 leden op dit moment. Mensen die geen lid zijn van de vereniging moeten dus alsnog lid worden of hebben geen stemrecht. Ook kunnen zij dan niet meedoen aan de enquête.
  • Stichting Knarrenhof over de toewijzing van de woningen gaat. Vereniging Hofjes wonen Hollands Kroon gaat samen met de leden over de inhoud, het sociale aspect en de later te vormen werkgroepen. Het wordt immers de plek van de toekomstige bewoners om samen fijn en veilig te gaan wonen waarbij omzien naar elkaar centraal staat.
  • Kijk voor verdere informatie ook eens naar de site van Knarrenhof Zwolle en Hardenberg dan krijgt u een aardige indruk van hoe het zou kunnen worden.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben kunt u die stellen bij;

Laat meer zien
Back to top button